Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пълнолуние на 24 април 2024 - какво трябва и какво НЕ трябва да се прави

23 април 2024, 09:45 часа

Априлското пълнолуние, известно още като Розовата луна), тази година се очаква на 24 април, сряда. Луната ще бъде в съзвездието Дева. Най-яркият обект в близост до Луната ще бъде Спика, най-ярката звезда в Дева.

Но розовият цвят на спътника на Земята в случая не вещае нищо добро. Наименованието на априлското пълнолуние е дадено от индианците от Северна Америка, които са го нарекли „розово“ в чест на розовите цветя на шиловидния флокс, който цъфти през април.

Трябва също така да се има предвид, че пълнолунието през април ще се проведе в знака Скорпион, което означава, че този период може да бъде доста опасен.

Априлското Пълнолуние ще отприщи бента на щастието за 4 зодии!

Какво вещае Розовата луна?

В навечерието на важно астрономическо събитие са възможни неприятни събития (могат да се случат и непосредствено след това), но те ще подскажат на кои области от живота ви трябва да обърнете внимание. Опитайте се да не оставяте нищо на случайността.

В този период може да се проявят сенчестите страни на личността, така че са възможни реципрочни прояви на негативност. Просто се опитайте да преодолеете всички трудности.

Розовото пълнолуние ще бъде под влиянието на Марс, което ще изостри личните амбиции, решителност, конкуренция и ще активира собствените ви точки на растеж. Околните ще са склонни да действат агресивно, опитвайки се по всякакъв начин да реализират целите и желанията си, но не бива да губите равновесие.

Какво трябва да се прави?

Трябва да се помирите с всички, с които сте в кавга, и да поискате прошка от тези, които сте обидили. Можете да направите списък с желанията си. Хубаво е да медитирате и да бъдете креативни. Трябва да отделите повече време на себе си и на вътрешния си свят. Добре ще е да се освободите от всичко остаряло и ненужно.

Какво е забранено да се прави?

В периода 23-25 април е добре да се въздръжате от следните действия:

  • вземане на важни решения
  • сключване на сериозни и големи сделки с големи суми пари
  • големи покупки, разходи за нещо маловажно и незадължително
  • безсмислени дискусии, кавги, разправии
  • участие в конфликти на други хора
  • „разправии“ с любими хора
  • започване на нов бизнес и дълги пътувания
  • радикална промяна на имиджа
  • важни промени в живота (освобождаване, преместване, сватба, развод, раздяла).

Априлското пълнолунието ще настъпи в самия край на периода на ретрограден Меркурий и е вероятно да се допускат повече грешки.

Идващото Пълнолуние ще изчисти негативната кармата на 4 зодии!

 

 

 

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес