Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Психиатър ни каза какво да правим, за да сбъднем мечтите и желанията си незабавно

23 септември 2024, 21:00 часа

Съществуват много различни методи, които могат да ви помогнат да подобрите или нормализирате състоянието на тялото си. Тези методи варират от най-елементарните и познати, но изключително ефективни, до по-професионални и специализирани подходи, които също могат да покажат значителни резултати. За съжаление обаче не всеки е наясно, че е възможно да се обърне към себе си и по този начин да постигне желаните цели и промени в живота си.

Още: Изследователи разкриват 3 прости принципа за здравето на дълголетниците

През 80-те и 90-те години на миналия век известният психотерапевт Берт Хелингер разработва уникален метод за краткосрочна психотерапия, наречен Системни форми. Този метод представлява групов терапевтичен подход, способен да идентифицира и разрешава проблеми, възникващи в емоционалната, вътрешната и родовата система на човека.

В рамките на този метод съществува концепцията за „разрешаващи фрази“, които представляват специфични формулировки, създаващи условия за изцеление и разрешаване на вътрешни конфликти. Те помагат на участниците в терапията да приемат и интегрират своите чувства и преживявания, което е важна стъпка в процеса на самолечение.

Тези фрази идват от участниците и се превръщат в своеобразен ключ, който отваря врати към това, което преди е било скрито или недостъпно. Това е все едно да позвъните на вратата и тя да се отвори, давайки ви достъп до вашата молба или желание.

Въпреки това си струва да се отбележи, че процесът на психотерапия не се състои единствено в използването на „фрази за разрешение“. Понякога именно подходящата дума или фраза от полето на участника задейства мощен процес на изцеление и трансформация.

Някои от наистина мощните и ефективни фрази са: „Обстоятелствата са такива, че...“ или „Оказа се, че...“, след което продължавате изказването си. Например: „Обстоятелствата са такива, че летя до Лазурния бряг, за да се възстановя“ или „Оказа се, че всеки уикенд ходя на село, за да правя йога“.

За разлика от други „фрази за разрешение“ този израз всъщност ви програмира да правите това, което искате, без да ви налага изисквания или очаквания. Нещо повече, той ви потапя в състояние на искрена вяра, че желанието ви непременно ще се сбъдне.

Още: Според учените всеки има доминираща емоция: Каква е вашата?

Изключително важно е също така да изпитате този израз на ниво тяло. Тялото ви ще се съгласи с промяната и ще забележите как обстоятелствата наистина започват да се развиват по такъв начин, че... се доближавате до целите и мечтите си.

По този начин използването на подобни фрази се превръща не просто в словесна практика, а в реален инструмент за активна промяна на вашата реалност.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес