Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прогноза за времето през месец май

25 април 2016, 13:28 часа

Остават няколко дни до началото на месец май, а навън температурите напомнят повече на есен. Месец май ще бъде с много големи разлики в температурите.

Времето през месец май се очаква да зарадва всички с пролетните си температури и липсата на дъждове, но всичко това след първата седмица на месеца. Месецът ще започне с дъждове и по-хладно време. Около Великден  ни очакват температури до 18-19 градуса и кратки превалявания над цялата страна като ще е предимно облачно. 

Слънчево ще бъде след края на първата седмица на май.  Средните дневни стойности ще бъдат между 17 и 25 градуса в по-голямата част от месеца. Ще има няколко дни, които термометрите могат да достигнат 30 градуса в южната част на страната. Не ни очаква жега, не ни очаква студ, а идеалният пролетен месец май.

Към средата на месеца ще продължи да се затопля и не ни очакват големи изненади. В страната може да нахлуе слаб северен вятър към края на периода, но температурите ще паднат едва с 3-4 градуса. Последните дни на май затоплянето ще е повече от осезаемо. Очаква ни истински пролетен рай, а температурата на въздуха ще варира от 22 до 26 градуса.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес