Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Процедури, без които няма да ви оженят в Индия

11 ноември 2023, 18:16 часа

В Индия бракът е свещена и културно значима институция, дълбоко вкоренена в традициите и социалните норми. Процесът на сключване на брак включва редица ритуали, обичаи и процедури, които се различават в различните региони и общности. Тези процедури се считат за съществени и без тяхното изпълнение бракът често не се признава или приема.

Ето някои основни процедури, без които в Индия няма да ви оженят:

Уговорени бракове

Уговорените бракове са широко разпространена практика в Индия, където семействата играят решаваща роля в избора на подходящи партньори за своите деца. Процесът включва размяна на биоданни, сравняване на хороскопи и проверка на семейното положение. Без официалното одобрение и съгласие на двете семейства е малко вероятно да се стигне до брак.

Индия обмисля смяна на името си - ето как ще се казва

Съпоставяне на хороскопи

Съвместимостта на хороскопите е ключов аспект на много индийски бракове. Астролозите анализират рождените карти на бъдещите булка и младоженец, за да гарантират съвместимост в различни аспекти като личност, кариера и здраве. Ако хороскопите не съвпадат благоприятно, това може да бъде сериозна пречка за сключване на брак.

Религиозни церемонии

Индия е многообразна страна с множество религии и всяка от тях има свой собствен набор от ритуали и церемонии. Независимо дали става дума за седемте обета при индуистките бракове, за никка при ислямските бракове или за размяната на гирлянди при християнските сватби, спазването на религиозните обичаи е задължително. Неспазването на тези ритуали може да доведе до неприемането им от общността.

Знаете ли на какъв език говорят в Индия?

Правни формалности

Регистрирането на брака пред съответните органи е правно изискване в Индия. Без подходяща документация и регистрация бракът може да не бъде признат от закона. Тази стъпка е от решаващо значение за осигуряването на правата и ползите, свързани с брака съгласно индийското законодателство.

Социално одобрение

Обществото играе значителна роля при формирането на възприемането на браковете в Индия. Получаването на одобрението на общността и съседите често се счита за важно. Брак, който не е социално одобрен, може да се сблъска с предизвикателства и предразсъдъци.

Одобрение от страна на кастата и общността

В много части на Индия, особено в селските райони, понятието каста е от огромно значение. Браковете извън кастата могат да срещнат съпротива, а получаването на одобрението на съответните общности е от решаващо значение за гладкото сключване на съюз.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес