Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Приложение изведе колоездач насред магистрала в най-натоварения сутрешен час

25 февруари 2014, 15:16 часа

Много хора останаха блокирани и закъсняха за работа, докато полицията успее да изведе човека извн магистралата на безопасен участък.

Куриозният случай предизвика истински хаос, като главен виновник се оказа не самият телефон, а грешка в приложението за навигация.

Разтреовожени водачи сигнализирали веднага на полицията за „ентусиазирания“ участник в движението, който не само бил облечен в тъмни дрехи, но и автомобилите минавали близо до него с много висока скорост.

Една от водачките веднага качила съобщение в Туитър: „Бясна съм! Обикновено ми отнема около 40 минути да стигна до работа, а днес това се случи за близо два часа!“

Устройството на колоездача било засечено и му било изпратено съобщение, че се движи в много опасен и забранен за него участък.

След като полицията успяла да го изведе на безопасно място го глобили с 50 паунда и станало ясно, че едно уж безобидно приложение станало причина  за масов хаос, но за щастие се разминало без пострадали – ако не броим нервите на хората бързащи за работа.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес