Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Премахването на миризма от цигари ще бъде детска игра с това растение

18 ноември 2022, 17:44 часа

Пушачите обикновено са наясно с рисковете от вредния навик, с възможните заболявания, които предизвикват тютюнопушенето и никотинът – една от най-опасните отрови на съвременния свят. Вредата, която цигарите нанасят на организма обаче, далеч надхвърля никотина. В цигарения дим според учените се съдържат хиляди опасни за здравето вещества, сред които с най-висок риск за причиняване на заболявания, свързани с тютюнопушенето, са канцерогенните – радиоактивен полоний, феноли, смолисти вещества и т.н.

Вредният навик е опасен не само за пушача, но и за пасивните пушачи – за хората, които не пушат, но вдишват дима от цигарите на пушач в помещението. Димът създава не само риск за здравето, но и води до неприятен дъх, лоша кожа, преждевременно остаряване. Освен самият дим проблем за непушачите е и миризмата на цигари. Непушачите усещат ясно, ярко и продължително всяка изпушена в стаята им цигара, докато за пушачите миризмата често е недоловима. Ако целта ви е да скриете, че сте пушили в дадено помещение, трябва да знаете няколко хитри трика и няколко факти за премахването на миризма от цигари.

11 растения, които оцеляват и в най-тъмните ъгли на дома

Премахването на миризма от цигари – как?

Сред най-честите съвети, свързани с премахването на миризма от цигари, са проветряването, употребата на ароматизатори, ароматизирани свещи, дифузери и дори на пречистватели за въздуха, кафето на котлона, което да заличи миризмата на цигари с наситения си аромат, обелените цитрусови плодове, честото почистване на подовете и повърхностите с ароматни препарати, честото изпиране на текстила в помещенията. Не си представяте обаче да започнете да перете и варите кафе, когато разполагате с 10 минути, за да заличите миризмата на цигари в стаята, нали, а пречисвателите за въздуха са скъпи. Ето защо ви е нужно трайно решение, което да е изгодно, лесно за прилагане, да не изисква усилия и време от ваша страна, да действа против неприятния дим непрекъснато. Има ли такова решение за премахването на миризма от  цигари? Оказва се, че има. При това идва в малка саксия, краси помещенията, придава им чар и живот и събужда сетивата ви. Какво е то?

10 растения с магически свойства

Премахването на миризма от цигари със силата на растенията и цветята

Далеч не всички растения са способни да заличат и попият като гъби неприятната миризма на цигари, но има и видове, при които няколко малки саксии са напълно достатъчни, за да си подсигурите прикритие срещу миризмата и тя да остане незабелязана. Допълнителен бонус – тези растения ще придадат очарователен аромат на помещенията, ще успокоят или тонизират сетивата ви и ще имат ефект не само при тютюнев дим, но и при редица други неприятни миризми. Премахването на миризма от цигари ще е лесно като детска игра, ако се радвате в помещенията на кокетни саксии, пълни с едно от следните растения или цветя:

  • мента – ако се спрете на нея, като бонус ще получите тонизиращ аромат, свеж и обожаван масово,
  • босилек – не всичко го харесват като аромат, но със сигурност го предпочитат през тежката миризма на цигари,
  • магданоз – може би се чудите дали не може и да го хапвате от саксията, а не само да го използвате като растение, освобождаващо ви от неприятната миризма на цигари,
  • лавандула – тук две мнения няма – успокояваща, релаксираща, елегантна, нежна като визия и с несравним аромат, лавандулата е царицата на растенията и цветята, когато говорим за успокояващо ухание, заличаващо напълно неприятните миризми от тютюневия дим.

Разбира се не пропускайте и да проветрявате, не разчитайте само на растенията. Изпробвайте всички и споделете кой е най-ефективният вариант според вас.

Валентина Атанасова
Валентина Атанасова Отговорен редактор
Новините днес