Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Правила за използване на парфюм през пролетта и лятото

14 май 2023, 15:44 часа

Парфюмът е важен елемент от себепредставянето. Той дооформя визията ви. Въпреки това през топлия сезон е нужно да се използва много внимателно. Факт е, че е лесно да прекалите с любимия си аромат, когато навън е горещо. Твърде изразената миризма може не само да провокира мигрена, но и сериозно да попречи на околните. Ето кои зони никога не трябва да нанасяте парфюм през пролетта и лятото.

Няколко правила за използване на парфюм през пролетта и лятото

Без "тежки" аромати

Не трябва да използвате "зимните" си парфюми в края на пролетта и лятото. Обикновено имат твърде тежък аромат, така че бързо ви отегчават.

Освен това според "парфюмните" правила това е нередно, ако сте сред хора или ще пътувате в градския транспорт. По-добре е да изберете лек аромат с фини нотки на цветя, билки, цитрусови плодове.

Интересно: Научете къде се пръска парфюм, така че да се усеща най-дълго ароматът му

Парфюмът е необходимо да се нанася само върху почистена кожа.

Това означава, че ще се „усеща“ най-добре върху чиста, суха кожа след душ. Ако имате гел и лосион със силен аромат, тогава изобщо няма нужда от парфюми. Изберете деликатни аромати на душ гел, за да не пречат на любимия ви парфюм.

Важно е да не прекалявате с количеството парфюм. През топлия сезон няколко щраквания върху дозатора са напълно достатъчни, за да се създаде лек шлейф.

Булчински парфюм: Как да изберем нежен и приятен аромат

Къде в никакъв случай не трябва да се нанася парфюм през пролетта и лятото?

Тъй като кожата се изпотява активно през горещия сезон, не трябва да нанасяте парфюм върху онези области, които са подходящи за това през зимата: китки, колене и лакти, шия. Ароматът тук рискува да бъде силно изкривен, не към по-добро. Изберете по-подходящи зони на тялото като лопатките, раменете или просто нанесете парфюм върху косата си, преминавайки през "ароматния облак".

Не забравяйте, че през пролетта и лятото неправилното използване на парфюм може да причини не само мигрена, но и алергии и кожни раздразнения, придружени от силен сърбеж, дискомфорт и дори мехури. Затова, преди да излезете на слънце, ароматът не трябва да се нанася върху открита кожа

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес