Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Практичен съвет: Как да премахнете люспата на печените пиперки с лекота

30 юли 2024, 15:19 часа

Има едно ястие, което ви изумява с вкуса си, особено през този сезон, това са пържени или печени пиперки.

Приготвят се лесно и бързо и ни възхищават с вкуса си, тъй като се комбинират идеално с различни ястия, но и просто с малко хляб, сирене и домати, любима комбинация на българите.

Още: 4 трика за свежа салата по-дълго време

Обикновено по време на готвене кожата на пипера се набръчква и втвърдява и за много хора се превръщат в предизвикателство, че избягват да ги консумират въпреки желанието си.

Представяме ви най-ефективния начин за премахване на обелката на пипера след готвене, така че да можете да им се насладите по най-фантастичния начин, като същевременно избягвате дискомфорта от кожата им.

Как да премахнете кожата от пипера

Независимо от начина на готвене, пържени или печени ги увийте веднага в чиста найлонова торбичка или използвайте кухненска торбичка, веднага щом ги свалите от огъня или фурната.

Оставете така за няколко минути и след това извадете пипера от плика и ще видите как кожата им лесно ще се отлепи. Пиперките се обелват внимателно и след това се мариноват по желание.

Видове пипер, който се бели

Не всички видове пипер може да се бели. Пиперките могат да се обелят, когато са големи и месести. В случай, че са малки, кожата им при пържене и при печене не се смущава, тъй като е мека дори след готвене.

Още: Практични съвети: Как да съхранявате прясно сирене в хладилник

В случаите, когато искате да ядете пиперките без обелката, тогава не трябва да ги режете по време на готвене, тъй като премахването на кожата става трудно, така че пиперките трябва да са цели.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес