Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Поставете сол в ъглите на дома и изчистете лошата енергия

25 февруари 2023, 09:50 часа

Чувствате ли се зле и некомфортно в собствения си дом? Това може да означава, че в дома ви има лоша енергия. 
Ако ежедневно се борите с главоболие, лошо настроение, умора, често спорите със съквартирантите си, това може да означава само едно - в дома ви има лоша енергия и задължително трябва да проведете ритуал за почистване на дома.

Как да разберете дали в дома ви има лоша енергия?

Това е възможно чрез определени методи, които се основават на изгонването на злия дух от помещенията. Това може да стане чрез различни методи, които се основават главно на ароматерапия, билки и древни благовония, но не само.

Симптоми за наличие на лоша енергия в дома:

-    лош късмет,
-    липса на пари,
-    умора,
-    раздразнителност,
-    кавги между обитателите,
-    заболяване,
-    сънливост,
-    болки от различен произход,
-    липса на ентусиазъм.

Какво можете да направите, за да подобрите добрата енергия в дома си?

Няма значение в какъв стил е декориран домът ви. Има моменти, когато дори в най-подредения интериор, в благоприятна цветова гама, може да се почувствате зле и раздразнителни. В този момент си струва да извършите ритуал за почистване на дома, който ще прогони не само праха. Освен това трябва да изхвърлите от дома си следните предмети:

-    стари предмети, които ви напомнят за лоши хора или за миналото,
-    изкуствени и сухи растения,
-    кактуси и други бодливи растения,
-    счупени огледала,
-    стари прибори за хранене,
-    животински рога,
-    стари, измачкани дрехи. 

Разберете кои са симптомите на лошата енергия в дома и как да извършите прочистване на апартамента: 9 метода за освобождаване на дома от лоша енергия

Не забравяйте да поддържате дома си подреден

Първият и един от най-важните начини да се отървете от лошата енергия е да направите цялостно почистване. Започнете с отваряне на прозорците и проветряване на целия дом. След това се заемете с праха. Той трябва да бъде отстранен от всяко кътче. Не забравяйте онези места, в които обикновено не поглеждате. Само чистият и подреден дом ще ви позволи да преминете към по-нататъшни ритуали за почистване.

Почистете дома си със сол и ще изгоните лошата енергия.

Като разпръснете сол по ъглите на дома си, ще освободите помещенията от негативна енергия. Това е добре познат ритуал за пречистване от векове. Просто оставете малко количество сол в ъглите на всички стаи в продължение на 48 часа и след това я почистете с прахосмукачка.

Трикове за повече ЕНЕРГИЯ рано сутрин

Почистете входа на къщата и вратата

Лошата енергия навлиза в дома през вратата, затова е добре да поддържате тази зона безупречно чиста. Не забравяйте дръжките на вратите, които също трябва да се измият. Най-добре е за целта да използвате разтвор от вода, лимонов сок, оцет или сол.

Украсете дома си с билки

Домът е място, където трябва да се чувстваме добре; ако това не е така, добра идея е да парфюмирате къщата и да пречистите енергията в нея. 
Този ритуал е познат отдавна и за да се засили хармонията и любовта или дори да се осигури просперитет, ароматните билки и смоли се използват за ритуална фумигация. 

За тази цел може да се използва градински чай или други билки, като се започне от входната врата. Направете букет от билките, запалете ги и изчакайте, докато започне силно да пуши. Обиколете къщата по посока на часовниковата стрелка и се уверете, че димът е достигнал до всички кътчета, ъгли и изобщо труднодостъпни места. В самия край, като начин за подсилване на този ритуал, произнесете намерението, заради което сте обградили дома.

Запалете свещи

Свещите са красива декорация във всеки дом; освен това те помагат да се отървете от лошата енергия. Използвайте бели свещи, които се използват за тази цел от векове.

Заложете на живи цветя

Отървете се от сухите и изкуствени цветя в дома си и заложете на прясно отрязани или саксийни цветя. Те ще направят дома ви по-уютен и със сигурност ще се чувствате по-комфортно около тях.

Направете тази бърза проверка за негативна енергия в дома ви - ето как!

Не изхвърляйте кристалите - те имат магическа сила

Кристалите, особено черният турмалин, абсорбират лошата енергия, която се генерира от предмети и хора. Струва си да ги поставите във всеки ъгъл и наблизо:

-    телевизор,
-    компютър,
-    рутер,
-    смартфон,
-    други електронни устройства.

Преустройство на дома ви

Не спите достатъчно в удобното си легло? Не е задължително вината да е в матрака, а в местоположението на леглото ви. Понякога е необходимо само малко преустройство, за да се промени аурата. Струва си да се вслушате в мъдрите китайци и да следвате принципите на Фън Шуй.

Вземете си котка и в дома ви няма да има лоша енергия

Котките могат да бъдат злобни, а от друга страна - очарователни. Но в тези животни има и нещо повече. Те могат да усещат лошата енергия и да я поглъщат. 

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес