Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Порноактрисите са пропаднали жени? Друг път!

27 ноември 2012, 10:22 часа

Повечето хора са на мнение, че порноактрисите са „изхабена стока”  и имат психологически проблеми. Това, обаче се оказва мит.
Група американски психолози оборват общоприетото мнение в свое изследване и дори твърдят, че порноактрисите са психически по-здрави от останалите жени.

Оказва се, че повечето от палавниците нито са били жертва на сексуално насилие в детството си, нито са живели в бедност, още по-малко са луди.

Резултатите от анализа, публикувани в Journal of Sex Research показват, че те едва ли не са едни от най-успешните жени в материално  и ментално отношение.

Проучването е обхванало 117 жени на възраст от 18 до 50 и порно стаж не по-малко от 3,5 години. За всяка една от тях е била подбрана жена с друга професия и почти същия доход и етническа група за сравнение. Учените сравнявали сексуалното поведение, отношенията  с партньора, чувството за собствено достойнство, качеството на живот и употребата на наркотици.

Що се отнася до психологическите характеристики порноактрисите имат по-голямо самочувствие, по-често от останалите изпитват положителни емоции, близките им ги подкрепят, те са сексуално удовлетворени и точно толкова духовно богати, колкото и обикновените им посестрими.

Освен това актрисите от еротичните ленти са и религиозни!

Единственото, което е по-скоро истина в представите на обществото е употребата на наркотици. Порноактрисите са по-добре запознати с психотропните вещества и са опитвали средно около 10 различни забранени вещества.

Редактор: Евгения Гигова

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес