Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Помните ли "Гувернантката"?: Вижте къде е актрисата сега (СНИМКИ)

14 август 2024, 15:15 часа

Няма как поне веднъж да не сте попадали на американския ситком "Гувернантката", който проследява историята на еврейската модна кралица Фран Файн, която става бавачка на три деца от нюйоркското и британското общество. 

Комедията се излъчваше по CBS от 1993 до 1999г. и след тежка първа година, бързо се превърна в един от най-високо оценените сериали от края на 90-те. 

Къде се намира актрисата днес? 

Източник: Fran Drescher/ Instagram 

През 2000-те Дрешър се завръща в телевизията както с водещи, така и с гостуващи роли. През 2003 г. тя се появява в епизоди на краткотрайния ситком "Добро утро, Маями" като Роберта Диас. През 2005 г. тя се завърна със ситкома "Living with Fran", в който играе Фран Рийвс, майка на две деца на средна възраст, живееща с Райли Мартин (Райън МакПартлин).

След култовата роля на гувернантката г-ца Файн, Фран Дрешър направи своя дебют на Бродуей като злата мащеха в „Пепеляшка“ на Роджърс и Хамерщайн. Видяхме я и като озвучаваща актриса в ролята на Юнис, във филмовата поредица „Хотел Трансилвания“ (2012–2022) и в първия ваканционен rom-com на Lifetime за LGBTQ+ през 2020 "The Christmas Setup"

След две години на симптоми и погрешни диагнози от осем лекари, Дрешър е приета в болница Cedars Sinai в Лос Анджелис на 21 юни 2000 г., след като лекарите я диагностицираха с рак на матката. Тя трябваше да се подложи на незабавна радикална хистеректомия за лечение на болестта. За щастие актрисата успява да пребори болестта и описва преживяванията си във втората си книга, Cancer Schmancer. Целта на книгата е да повиши информираността на хората за ранните симптоми на болестта и да предприемат мерки. 

Източник: Fran Drescher/ Instagram 

През септември 2008 г. Дрешър беше назначена за американски дипломат от помощник-държавния секретар на Джордж У. Буш Голи Амери. Официалната й титла беше пратеник на обществената дипломация по въпросите на здравето на жените.

Пътувайки по целия свят, тя подкрепи усилията на САЩ за публична дипломация, включително работа със здравни организации и женски групи за повишаване на осведомеността относно проблемите със здравето на жените, осведомеността и откриването на рака.

Днес актрисата е президент на организацията SAG-AFTRA, която обединява Гилдията на екранните актьори (SAG) и Американската федерация на телевизионните и радио артисти. 

Александра Йошева
Александра Йошева Отговорен редактор
Новините днес