Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Помагат ли серумите за кожа?

06 февруари 2022, 08:25 часа

Знаем, че за да е здрава и сияйна кожата, ни трябва да се грижим за нея както отвън, така и отвътре. Хидратацията, правилното хранене и балансираните хормони са сред ключовите фактори, които помагат да я запазим в перфектното състояние. Освен това, прилагаме и маски, кремове и серуми, които да запазят водния баланс и да я направят по-еластична и блестяща. Как и дали обаче те помагат?

Комбинацията от аспирин и мед ще извърши чудеса с кожата ви

Повечето серуми за лице имат добавени витамини А, К, Е, които запазват хидратацията за по-дълго и предпазват външния слой на кожата от вредните влияние.

Съставки като кофеин и зелен чай освежават общия вид на кожата на лицето и подобряват циркулацията на кръвта. Най-често те се използват в околоочните култури, за да спомогнат предотвратяването на черните кръгове под очите.

Хиалуроновата киселина и антиоксидантите се борят ефективно срещу оксидативния стрес в клетките и забавят процесите по стареене.

Повечето серуми имат правилната комбинация от мазнини, минерали и витамини, които да проникнат в кожата на клетъчно ниво и да й повлияят дълбоко във възстановителните процеси.

Важно е, ако употребявате козметика със съдържание на Ретинол да се консултирате първо с лекар. Тя обикновено се прилага вечер, а след това се отмива обилно сутрин, за да няма досег с пряката слънчева светлина.

Друг фактор, на който да се спрете, когато избирате дневните си серуми за лице е слънчевата защита. Добре е те да ви защитават от вредните влияния през деня. Съобразете и това дали са на водна или мастна основа с това дали си подхождат с фондьотена, който използвате, за да не стават „завалвания“ и неравности.

Маскa за стегната кожа с утайка от кафе

В борбата с пъпките

Множество серуми влияят положително върху изчистването на кожата от нежелани пъпки и изравняват тена, което води до заличаването на стари петна и белези.

 

Петя Панова
Петя Панова Отговорен редактор
Новините днес