Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подобрете качеството на въздуха в дома си с тези 3 съвета

02 ноември 2020, 08:15 часа

Качеството на въздуха е от изключително значение за здравето ни. Мръсният въздух може да доведе до проблеми с белите дробове, влошаване на имунитета и да замърси кожата, предизвиквайки възпаления.

От друга страна, свежият, чист въздух пречиства тялото и ума, оставяйки ни чувство за жизненост. Но как да си осигурим чист въздух в града? Ето 3 съвета, които са страхотен старт:

1. Почиствайте праха от мебелите редовно

Колкото повече прах има в дома ви, толкова по-мръсен ще бъде въздухът. Ето защо е важно да почиствате редовно с мокър парцал натрупания по мебелите прах. Така ще сте сигурни, че във въздуха няма да има фини прахови частици, които след това да отидат в белите ви дробове.

2. Сдобийте се с пречиствател на въздуха

През последните години, пречиствателите на въздуха станаха много популярни и търсени от всеки, които иска да се радва на чист въздух вкъщи. Тези устройства са снабдени със сензори и HEPA филтър, които улавят и пречистват не само праховите частици във въздуха, но и микробите и бактериите, които често причиняват респираторни заболявания. Един такъв пречиствател за въздуха вкъщи може да ви се стори скъпо удоволствие, но тялото и здравето ви ще ви благодарят, ако решите да инвестирате в него.

3. Проветрявайте помещението редовно

Добре, може би си мислите, как с този мръсен въздух навън? Може би се чудите как проветряването ще подобри качеството на въздуха, след като въздуха навън е по-мръсен от този вътре? Отговорът е лесен. Въздухът, който влиза отвън, е по-наситен с кислород. Той ще замени застоялия въздух вкъщи и ще подобри качеството му. Ето защо редовното проветряване е от първостепенно значение и е безплатен начин да подобрите качеството на въздуха в дома си.

Независимо дали го правите с цел да подобрите здравето си или просто искате чист въздух в дома си, тези съвети ще ви дадат добър старт да осигурите на себе си и семейството си чист въздух у дома.

Христина Лозанска
Христина Лозанска Отговорен редактор
Новините днес