Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Планина или море? Изборът определя характера ви

24 август 2022, 20:11 часа

Помислете за последните няколко ваканционни дестинации. Бяха ли прекарани в товарене на колата с плажни кърпи и чадъри? Или заредихте книгите, туристическите обувки и шаловете за мразовитите планински нощи? Проучвания съобщава, че нашите предпочитания за ваканционни дестинации могат да се отъждествят с нашите личностни черти на характера. Има определени аспекти за любителите на морето и някои аспекти за любителите на планината, които отразяват части от нашите личностни характеристики.

Море срещу планина

Проучванията показват, че тези, които са по-интровертни, са по-склонни да се отправят към планините и да се оттеглят на усамотение и разходки сред дърветата. Докато хората с екстровертен тип личност са по-склонни да се наслаждават на социалните аспекти и интерактивните пространства на плажа и морето. Изследването на типовете личност за конкретни дестинации се нарича „съответствие между човек и среда“. Асоциацията на типове личности с определени места се определя от черти на характера.

9 сигурни знака, че човекът пред вас е с много силен характер

Интровертите предпочитат уединени места, където взаимодействието с другите е ограничено - тихи места. Докато екстровертите ще се насладят на плажа, на хората, те са изложени на действие и взаимодействие и са на показ пред другите, което отговаря на тяхната природа. Ако ролите се разменят, и двете страни ще изпитват дискомфорт в среда, която не е за предпочитане.

Тези два типа дестинации имат определящи влияния върху характера. Например, човек, обичащ ходене по планините, предпочита уединението, затова за него планината е място, където може да потъне в дълбок размисъл. Любителите на плажа от друга страна обичат шума, вниманието, забавлението, взаимодействието. Планините изглежда са изборът за хора, които искат да направят самостоятелно пътуване, докато плажът може би е най-добрият избор за ваканция, ако е време за почивка с приятели.

Любителите на плажа и морето

- Са социални - Хората, които предпочитат плажовете, обикновено имат голяма група приятели и често могат да се разкриват в разговори. Телефонът им не спира да бръмчи от обаждания и могат да се сприятеляват свободно. Във връзките си обаче предпочитат зрял и спокоен партньор.

- Вероятно обичат музика – Любителите на морето са големи любители на музиката. Най-много искат да свирят на някой музикален инструмент или да пеят.

- Живеят за момента – Те росто живеят, за да грабнат най-доброто от деня. Знаят как да се наслаждават идеално на настоящия момент и не са прекалено загрижени за това какво крие бъдещето.

Кои са зодиите с най-силен характер?

Любителите на планината

- Са интроверти по душа – Те обичат уединението собствената си компания повече от тази на другите. Могат буквално да направят всичко, само за да са сами. Така че те просто обичат да сложат слушалките си и да слушат музика, пред това да водят разговор.

- Са креативни -  Вероятно тези хора се занимават с различни творчески дейности в живота си. Това може да бъде писане, рисуване, скициране или пеене.

- Те са философи - За разлика от хората, почитатели на морето и на плажа, които се отдават на повърхностни приказки и шеги, любителите на планината си падат по разговори, които са много по-дълбоки. Обичат да говорят за изкуство, природа, живот и философия. Това ги прави и много по-добри слушатели.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес