Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пилешки филенца с корнфлейкс, които се правят за 20 минути

15 април 2021, 12:30 часа

Пилешките филенца с корнфлейкс са едно от любимите ни ястия, които си поръчваме, когато сме навън с приятели и си похапваме вкусно в някой ресторант. Има ги навсякъде, защото всички ги поръчват и харесват. Забелязали ли сте обаче цената им, че е доста висока за няколко късчета пържено в корнфлейкс пилешко?

Ние ще ви представим най-лесната и вкусна рецепта за пилешки филенца с корнфлейкс, които можете да си направите у дома и хем да ви е вкусно, хем да сте спестили от семейния бюджет.

Необходими продукти:

- 500 гр пилешко филе

- царевичен корнфлейкс без вкус (има и подсладени, внимавайте да не объркате)

- царевичен грис

- 2 яйца

- олио

- кисело мляко (за соса)

- чесън на прах

- копър

Начин на приготвяне:

Първата стъпка от успешното приготвяне на вкусните пилешки филенца с корнфлейкс е да нарежете пилето на филенца. Ключът тук е да не ги режете на прекалено малки и тънки парченца, защото така пилето ви ще стане по-сухо и жилаво. Затова отрежете по-големи парчета, за да е по-сочно, когато го изпържите.

В една купа разбийте 2 яйца и оставете настрани - те ще ни трябват за спойка, с която ще залепне корнфлейкса.

В друга купа изсипете корнфлейкс и го счукайте малко, така че парченцата да станат по-малко. Когато корнфлейксът е прекалено едър не залепва добре по филето. След като направите тази стъпка добавете и царевичен грис, който ще спомогне там, където не залепва корнфлейкс да залепне царевичния грис, така че да стане максимално добре покрита панировка.

Загрейте олио в тиган и започнете да овалвате едно по едно филенцата - първо в яйцата, а след това и в купата с корнфлейкса и царевичния грис. Пържете в силно нагорещено олио до лек златист цвят. Не прекалявайте с пърженето, така че филенцето ви да остане сочно отвътре и хрупкаво отвън.

За соса:

Най-лесният сос, който можете да направите е с половин кофичка кисело мляко, което разбивате добре, докато не стане напълно течно. След което добавяте сол и чесън на прах. Разбърквате и по желание добавяте и копър.

Да ви е сладко!

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес