Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пет грешки, които допускат хората с тънка коса

16 март 2021, 14:30 часа

Всички допускаме грешки, когато става дума за косата ни, но хората които имат по рождение по-тънка коса, би следвало да внимават за тези ключови моменти:

1. Използвате прекалено много стилизиращи продукти

Продукти като гел, пяна, лак за коса и други подобни, единствено биха утежнили повече косата в краищата, което оптически би оголило скалпа. Има продукти, които са подходящи, например спрей за обем и трябва да внимавате при употребата на всеки един от тях.

2. Искате да имате прекалено дълга коса

Разбираемо, всички дами желаят дълга коса като на Рапунцел, но за съжаление, хората с тънки коси, не бива да остават тя да израства повече от до рамената им. Дължината предизвиква тежест, а тежката коса стои сплеснато и оголва скалпа, следователно ще получите точно обратния ефект на желаното.

3. Често изправяне на косата с преса

Честата термична обработка на косата с уреди ще я увреди допълнително, а ако я изправяте, ще допринесете оптически да изглежда още по-тънка. Вместо това, опитайте да я накъдрите, като има чудесни варианти за къдрици и без нагряване, като този пример: Къдрици без топлинна обработка

4. Връзвате косата си на опашка

Опашката като прическа е доста нездравословна за вашата коса, освен ако не е изключително хлабав ластик. Ако често връзвате косата си на т.н. "конска опашка", имайте предвид че това е доста увреждащо за косата ви в горната част на скалпа - постоянното опъване на опашката ще предизвика късане на косата ви. По-щадяща прическа е плитката.

5. Забравяте, че с тънка коса е доста по-вероятно косата ви да се накъсва много

Бъдете изключително нежни към косата си. Използвайте подходяща подхранваща маска, никога не търкайте с хавлия, за да подсушите, а вместо това си направете "чалма". Опитвайте, колкото е възможно по-често да сушите косата си естествено, т.е. без сешоар. Разресвайте само със специални четки за тънка коса и избирате подходящи стилизиращи продукти.

Адела Петрова
Адела Петрова Отговорен редактор
Новините днес