Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Перфектна домакиня с 8 деца и ферма: В САЩ атакуваха най-популярната "традиционна съпруга" (СНИМКИ)

03 август 2024, 15:08 часа

Блогърката Хана Нилман, която е смятана за една от най-известните tradwives (инфлуенсъри, рекламиращи образа на "традиционната съпруга", която обикновено е домакиня докато съпругът й изкарва прехраната), се оплака от тормоз и омраза към семейството й.

Причината за това беше статия, излязла на 20 юли в британския The Sunday Times, озаглавена "Запознайте се с кралицата на традиционните съпруги и нейните осем деца", която привлече още повече вниманието на потребителите към нейния акаунт в Instagram.

След две седмици на разгорещени дискусии, Нилман, която стопанисва ферма заедно със съпруга си, реши да оспори представената история в изданието, смятайки, че тя е описана там в определена светлина целенасочено.

Още: 5 „заповеди“ на идеалната домакиня

"Преди няколко седмици репортер дойде в къщата ни, за да научи повече за нашето семейство и бизнес. Мислехме, че интервюто е минало добре. Бяхме обаче изумени, когато видяхме отпечатаната статия. Тя ни шокира и шокира света, защото това беше атака срещу моето семейство и моя брак", каза Хана във видео съобщение, публикувано в Instagram.

"Що се отнася до етикета "традиционна съпруга", не знам дали се идентифицирам с това", заяви инфлуенсърката.

Статията описва Хана като "бивша кралица на красотата и балерина", която се омъжва и създава собствен блог, в който разказва за ежедневието си в семейната ферма в щата Юта. Хана и съпругът й Даниел имат осем деца на възраст от няколко месеца до 12 години и наричат себе си "градски жители, превърнали се във фермери".

Снимка: Instagram/ballerinafarm

Още: Приключения с магарета: Да запазим изчезващия вид (ВИДЕО)

Нилман си спечели огромен брой последователи в социалните мрежи, показвайки как дои семейната крава, изражда овцете си, изкормва пуйка за Деня на благодарността или пече домашен хляб с квас.

Едновременно с домакинската работа, тя се занимава и с маркетинга на семейната им ферма "Ballerina Farm", която продава основно млечни и месни продукти. Нилман документира живота си от почти 10 години.

Тя смята, че статията я е описала като "потисната", а причината за това е нейният съпруг. "Това е напълно невярно", казва тя. Според нея целта на статията е била определена още преди двамата да бъдат интервюирани.

Още: Ако всяка домакиня спазва тези 7 препоръки, животът ѝ ще стане песен

Нилман споделя, че тя и съпругът й правят всичко заедно и не смятат, че някой от тях е главата на семейството: "И двамата сме родители и директори, чистим кухнята и къщата заедно и вземаме решения съвместно. Заедно изградихме бизнес от нулата. Създадохме осем деца и винаги поставяме брака си на първо място."

Тенденцията tradwife започна да се обсъжда не толкова отдавна. Тя предизвика много онлайн шум - някои казват, че е добро движение, което мотивира жените да се съсредоточат върху семейството и дома, докато други смятат, че насърчаването на такъв начин на живот подкопава напредъка, който жените са постигнали по отношение на правата си, и допринася за неравенството между половете.

Наскоро се разгоря подобна онлайн дискусия и за блогърката Нара Смит. Тя също показва в блога си как е отдадена на домакинската си работа и в същото време изглежда много добре поддържана. Според критиците обаче Нара създава грешен образ на домакиня, тъй като обикновената жена, когато се грижи за къщата, често няма енергия и време да се поддържа в такъв безупречен външен вид.

В САЩ мъжете са организирали цяло движение, чиито представители отиват в чужбина в търсене на традиционната жена. Според тях, за разлика от американските жени, които се стремят единствено към висок стандарт на живот и кариера, жените в други страни - например в Тайланд - са възпитавани да "бъдат съпруги".

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес