Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отварят за посещения родния дом на Грейс Кели

31 януари 2017, 21:54 часа

Родният дом на американската актриса Грейс Кели във Филаделфия ще бъде открит за посетители. Това съобщи нейният син от брака й с принц Рение III - княз Албер II, в интервю за списание People.

По думите му това може да стане през 2018 г. или дори по-рано. Освен като място за посещения на почитатели, сградата ще помещава и регионалния офис на фондацията Princess Grace Foundation, както и местен клон на библиотеката, открита в Монако в чест на актрисата след смъртта й.

Въпреки че ще може да се посещава княз Алберт II заяви, че мястото няма да е музей, а в сградата след основен ремонт ще се организират периодично различни мероприятия и екскурзии.

Триетажната къща в колониален стил има шест спални и е построена от бащата на Кели през 1935 г. През миналата година синът й я купува за сумата от 754 000 долара.

Рение III и Грейс Кели се женят през 1956 г. Заедно имат три деца – принцесите Каролина и Стефания, както и брат им Алберт II.

Преди да се омъжи актрисата участва в редица филми на режисьора Алфред Хичкок като „Набери „М“ за убийство“ от 1954 г., „Прозорец към двора” от 1954 г. и „Да хванеш крадец“ отново от 1954 г. През 1955 г. тя получава награда „Оскар“ за ролята си във филма „Провинциалистката“.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес