Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отварата от дафинов лист ще ви спаси и от най-кошмарната кашлица

08 септември 2021, 17:11 часа

Задушаващата кашлица може да развали не само целия ни ден, но и един много дълъг период, в който да не знаем какво да направим, за да се преборим с нея. 

Домашна отвара за прочистване на белите дробове

Полезната билка, която ще ви помогне изключително много е дафиновият лист. Той има антибактериални свойства и много добър противовъзпалителен ефект. 

Следващите две рецепти са страхотни при грип и кашлица, като е важно да запомните, че трябва да пиете чая от дафинов лист само, докато се лекувате. Продължителната му консумация би могла да ви навреди!

Рецепта 1

5 бр дафинов лист

500 мл вода

1 ч.л. мед

сок от половин лимон

Измийте хубаво листата, начупете ги на по-малки парченца и ги варете във водата около 2 минутки, а след това свалете от котлона, сложете капак и оставете да престоят около 20 минути.

Накрая прецедете чая от листата, добавете лимон и мед, когато се охлади и пийте през деня. 

Рецепта 2 

В 250 мл лимонов сок добавете 500 г захар и 15 дафинови листа и варете 1 час, докато стане гъста консистенцията подобна на мед. Накрая махнете листата и разсипете в бутилки сместа. Дръжте ги в хладилник и взимайте по една лъжичка на ден.

Отвара с лимон и чесън прочиства кръвоносните съдове

Рецепта 3 

200 гр захар

100 мл вода

10 бр дафинови листа

Сварете листата във вода, докато кипне, а от захарта на правете карамел. След това много внимателно добавете водата към карамела, като бъркате през цялото време, а после варете още няколко минути, прецедете и взимайте по една чаена лъжичка всеки ден по 3-4 пъти.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес