Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отвара с лимон и чесън прочиства кръвоносните съдове

19 август 2021, 12:10 часа

Някои продукти са трудни за представяне в комбинация помежду си поради поразителната разлика във вкусовете, характеристиките, произхода. Този възглед опровергава сместа, която включва лимон, мед, чесън, - рецепта за имунитет, терапия и профилактика на значителен брой заболявания, укрепващи целия организъм. Уникални, с голям набор от лечебни качества и на пръв поглед абсолютно несъвместими елементи, забележително се допълват, дават невероятен здравен резултат. Какви са лечебните качества и препоръки за употреба? Има ли ограничения и противопоказания? Това е темата на тази статия.

Съставът на чесъна и неговото въздействие върху кръвоносните съдове

Качеството на кръвоносните съдове влияе върху работата на сърцето и мозъка. Ако кръвта не тече правилно към органите и към всяка клетка, те няма да могат да работят с пълна сила. Поради лоша екология, яденето на храна с високо количество мазнини и добавки, кръвта става гъста, холестеролът се отлага по стените на кръвоносните съдове. Унищожава артериите и високите нива на кръвната захар.

Постепенно съдовете се стесняват, кръвта не преминава добре през тях. Ако съдовете не се почистват, те се запушват, образуват се кръвни съсиреци. Появява се исхемична болест, водеща до инсулт или инфаркт.

Необходимо е почистване на кръвоносните съдове след 40 -годишна възраст, с главоболие и хипертония, затлъстяване, захарен диабет, атеросклероза и разширени вени. Няма да поглъщате постоянно лекарства, а чесънът е естествено лекарство, чиито ползи са тествани от векове.

Защо зеленчукът е толкова полезен?

- разрежда кръвта и намалява съсирването, което й позволява да циркулира свободно в тялото;

- селенът, който е част от състава, е необходим за хематопоезата;

- омекотява кръвни съсиреци;

- намалява нивата на холестерола;

- укрепва съдовите стени (тук написах по -подробно кои храни укрепват кръвоносните съдове);

- намалява налягането;

- разширява кръвоносните съдове

Почистване на съдове: лимон, чесън, мед. При приготвяне на лекарство трябва да се спазват две правила:

- Чесънът се използва само натрошен. Може да се настъргва, нарязва на ситно, прегрява, смила в блендер.

- Лимонът се добавя заедно с кората, която съдържа много полезни съставки като етерични масла.

- За да се създаде смес, се използват различни методи за приготвяне, понякога рецептата се допълва с други продукти за подобряване на ефекта.

Смес от лимон, чесън и мед

Пропорции на съставките: чесън (1 голяма глава); лимон (1 брой); мед (100 мл). Ако сместа е необходима в големи количества, тогава броят на компонентите се увеличава с поддържане на съотношението. Рецепта стъпка по стъпка:

Пригответе съставките - измийте лимона, нарежете го заедно с кората.

Смелете лимона с чесън до хомогенна каша, разбъркайте.

Добавете мед.

Покрийте съда със салфетка или марля за отворен достъп на кислород.

Оставете буркана за една седмица на тъмно и сухо място.

След отлежаване, прецедете, изсипете в подготвени съдове, поставете в хладилник.

Използването на сместа за медицински цели се препоръчва през пролетта и есента, когато започва периодът на настинки. Лимоновият сок неутрализира миризмата на чесън, така че не се притеснявайте за това. Консистенцията на продукта е вискозна, вискозна.

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес