Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Открийте какво митично същество сте според ЗОДИЯТА си

27 април 2022, 17:15 часа

Ако не сте запознати с този факт, една солидна част от зодиака е свързана и вдъхновена именно от митологията. Спрямо зодията ви, може да се определи към семейството на кои  митични създания принадлежите. Открийте зодията си и разберете дали сте върколаци, феи, русалки и др.

Овен

Овните вземат ролята на върколаците в митологията, по-познати като Ликани. Това всъщност са хора със способността да се превръщат във вълци в определено време. Някои легенди гласят обаче, че това е било проклятие.

Телец

Телците са красивите горски нимфи. Общото между тях е любовта и грижата към природата, както и силната връзка с дома. Смята се, че ако дървото, от което произлиза нимфата, загине, то и тя умира.

Близнаци

Близнаците са фриволните феи с пеперудени крила. Те са бунтарките в митологията и с малкия си ръст създават много бели. 

Рак

В митологията сирените са тези, които живеят в близост до морето и имат крила, така че да не могат да се объркат с русалките. Сирените са много пленителни и красиви, като чрез песните си са приканвали моряците и рибарите към тях, а те са се разбивали в скалите.

Лъв

Лъвовете са нефилимите в митологията. По-малко познати, те са комбинация между човек и ангел. Има разнородни мнения за тях - някои сведения твърдят, че те са били високи и силни, но глупави, а другите - красиви създания с крила и безпощадно държание.

Дева

На Девите се пада да бъдат елфите в митологията. Едновременно на двата полюса - хем помагат на хората, хем им пречат в дадени ситуации. Държат много на ценностите и традициите си.

Везни

Представителите на този знак са силфи - духове на въздуха, отговарящи за облаците. Те са суетни и защитавали красотата на фаворитите си.

Скорпион

Какво да бъде Скорпионът, ако не вампир. Страстни, но едновременно и плашещи, убедителни и пленяващи - едва ли има някой, който се е осмелил да им откаже.

Стрелец

Известните получовеци-полуконе се пада да бъдат Стрелците. Те били учителите и философите на митологията, но лесно били пленявани и от женската красотва.

Козирог

Сатирите са получовеци-полукози с изразени сексуални желания. Те търсели удоволствието навсякъде покрай тях и му се наслаждавали изяло. Но когато не мислели за това, отговаряли стриктно за опазването на природата.

Водолей

Водолеите са андроидите на митологията. Андроидите са получовеци-полуроботеи, които имали повече сила и интелект от обикновените хора. Но нямали творческа мисъл, нито емоции. 

Риби

Русалките остават за мечтателските Риби. Те били по-удохотворени от обикновените хора, имали уникални примамливи гласове, но обратно на сирените - не ги използвали, за да погубват хората.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес