Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обелете 1 картоф, сложете го в обувките си и сутринта ще останете изненадани

01 ноември 2023, 19:22 часа

Картоф в обувките – ако все още не се опитали този трик, време е да го направите. Тесните кожени обувки ще станат по-удобни буквално за една нощ.

Топ трик с картоф в обувките

Обувките, които пасват правилно на крака, са изключително важни. Понякога след покупка се оказва, че размерът не е правилният, което води до появата на мазоли. Картофите помагат да се справите с този проблем и да разтегнат обувките бързо и безопасно. За целта обелете един картоф, нарежете го на две равни части и поставете по една от тях във всяка обувка.

Тайни трикове за съхранение на зимни обувки, така че да заемат по-малко място

На сутринта просто извадете парченцата от зеленчука, избършете вътрешността с влажна кърпа. Ще откриете, че зеленчуковият сок е омекотил материята и обувките са станали много по-удобни. Методът има и допълнителен ефект – елиминира неприятните миризми, възникващи при изпотяване на краката.

Преди да използвате този метод, не забравяйте, че той работи само с естествена кожа и не трябва да се използва с изкуствени материали.

По отношение на неприятната миризма в обувките, има и други напълно безопасни начини да се преборите с нея.

Най-доброто решение би било да ги изперете. Маратонките и другите спортни обувки трябва да се накиснат в топла вода със сапун или друг препарат. След това те трябва да се изплакнат няколко пъти и да се изсушат.

Когато обувките станат сухи на допир, поставете в тях хартия или вестници, докато изсъхнат напълно.

Друг метод е подходящ за кожени обувки. Всички вътрешни части на се избърсват със спирт, разтворен във вода в съотношение 1:1. След това обувките трябва да се изсушат и намажат с крем или вакса.

Можете да се преборите с неприятната миризма с помощта на пълнител за тави за котешка тоалетна. Той ще премахне цялата влага и миризма само за една нощ. Пълнителят трябва да се излее в чорапи, да се постави в обувки и да се остави за една нощ. На сутринта миризмата ще е по-слаба. И тогава ще трябва да смесите 2 ч. л. масло от чаено дърво и 2 чаши вода. Напръскайте сместа от вътрешната страна на обувката.

Много домакини предпочитат изпитания метод със сода бикарбонат. За целта във всяка обувка се слага по 1-2 лъжички от прахообразния компонент. На сутринта обувките се обръщат с подметката надолу и се потупват, така че содата да изпада напълно. Тази съставка има антисептични свойства. Тя повлиява добре и при гъбички на краката.

Още: Как най-добре да почистите белите си обувки?

 

 

 

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес