Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нямате интуиция, опитайте тази древна лечебна техника и това ще се промени

17 септември 2024, 13:52 часа

Чували сте за интуицията и вероятно сте чували и за рейки , но може би никога не сте се замисляли как тези две неща могат да работят заедно. Тук разглеждаме как рейки може да засили интуицията, както и как да работите с конкретните видове интуиция, или „клири“, които имате, за да докоснете до собствената си вродена интелигентност.

Още: Уникален масаж на скалпа за намаляване на безпокойството и стимулиране на растежа на косата

Как рейки се свързва с интуицията

Рейки е древна японска техника, която лекува нашето енергийно тяло, което от своя страна засяга нашето умствено, емоционално и физическо тяло. Повечето хора изпитват рейки чрез лечебни сесии 1:1, за да изчистят енергийните блокажи и да подредят чакрите си.

По време на процеса на настройка в обучението Рейки I и II, вие сте насочени към дълбока медитация, за да получите рейки енергия направо от източника. Тази интелигентна енергия знае къде да отиде в тялото ви, за да разруши блокажите.

След като рейки енергията възстанови здравословния поток през вашите чакри, се случва нещо невероятно: започвате да имате мултисензорно изживяване и започвате да активирате най-пълния потенциал на вашите енергийни центрове. Част от това активиране включва пробуждането на вашите психически дарби, известни като "клири".

Пробуждането на нашите дарби или интуицията ни свързва с най-висшата форма на интелигентност. Тези дарове може да не бъдат видени, усетени, чути или докоснати с нормалните ни пет сетива. Те надхвърлят времето и пространството и служат като фенерчета по пътя ни към изцеление и живот в изобилие.

Всички имаме достъп до клерите – и повечето от нас вече са в синхрон с поне един или двама. Има много начини да събудите интуицията си, като рейки е един от тях.

8-те "клери" и как да работите с тях

Тъй като рейки разчиства пътя на енергията да тече през центровете на чакрите ви и сте по-способни да се докоснете до интуицията си, ето осемте клери, за които да внимавате, както и как да работите с тях. (Имайте предвид, че може да сте силни с някои клери и не толкова с други, но всички те могат да бъдат подсилени!)

  • Ясночувствие

Един от най-разпространените клери е дарът на чувството. Може би забелязвате, че след излизане с определени хора се чувствате изтощени. От друга страна, ако излизате с приятел, който ви вижда, чува и ви вдъхновява напълно, след това се чувствате пълни с енергия.

Тези чувства са свързани с дара на ясното съзнание, защото можем буквално да усетим енергията на другия. Способността ни да усещаме енергията на другите ни дава интелигентна информация за това къде можем да изберем да даваме и получаваме енергията си.

Как да се докоснете до ясното усещане:

Наблюдавайте енергията си през целия ден и забележете кога тя намалява и отлива. В каква среда беше? Какви хора ви заобикаляха? Как това повлия на колебанията на вашата енергия? Проследявайте това във времето, може би в дневник.

  • Ясновидство

Друг клери е ясновидството или дарбата на зрението. Някои лечители са толкова надарени, че могат да видят аурите и духовните водачи на други хора. Ясновидството се проявява и в сънищата, повтарящи се числа, животни, цветове и въображението.

Как да се докоснете до ясновидството:

За да разширите дарбата на ясновидството, практикувайте визуализация. Извадете празно платно или бележник и нарисувайте или оцветете любимото си място в света.

  • Ясночуването

Ясночуването е дарбата на слуха. Някои може да преживеят това ясно като слушане на повтарящи се утвърждения или думи на мъдрост в дълбока медитация, докато други могат да изпитат неща като слушане на песен в случаен момент. Когато този глас или съобщение дойде през вас, това веднага ви повдига.

Как да се докоснете до ясночуването:

Слушайте текста на песен и се опитайте да напишете текста, както го чувате. Това ще огъне вашия слухов мускул.

  • Яснопознание

Яснопознанието е дарбата на знанието. Случвало ли ви се е да извадите идея от „никъде“, която е гениална и е довела до голям успех? Или някога ви е било лесно да научите нещо ново? Дарбата на ясновидството представлява нашата способност просто да знаем нещата. Ключът към разграничаването на този дар от нашите светски мисли е да почитате, когато през вас тече гениална идея.

Как да се докоснете до яснопознанието:

Следващият път, когато имате случайна идея, запишете я. След това вземете мерки. Можете ли да го споделите с някой, който може да подкрепи неговото осъществяване? Какви инструменти имате в момента, за да започнете да го оживявате?

  • Ясноусещане

Този клер е дарът на докосването. Ако някога сте влизали в магазин за антики и сте се чувствали напълно поразени, това е така, защото античните предмети съдържат много енергия, така че когато сте заобиколени от стая, пълна с тях, е лесно да се почувствате свръхстимулирани.

Подобно нещо може да се случи, когато държите предмет, принадлежал на любим човек, който е починал. Определени спомени или чувства могат да се появят, когато се занимавате с този обект, което ви дава способността за яснота.

Как да се докоснете до ясноусещането:

Вземете артикул или предмет от предшественик и седнете с него. Наблюдавайте всички спомени или чувства, които се появяват.

  • Ясноемпатия

Ясноемпатия е способността да усещаме дълбоко емоциите на другия извън времето и пространството. Основен пример за това би било да имате лошо предчувствие за приятел, с когото не сте разговаряли от известно време, а след това, когато му се обадите, разбирате, че е преживял трудни моменти.

Ясноемпатията е най-силна с хората, с които сме близки, и отваря способността ни да чувстваме кога нещо е или не е наред с тях. Може да ни даде представа кога можем да бъдем полезни на другите и да им предложим подкрепа.

Как да се докоснете до ясноемпатията:

Следващият път, когато се сетите за приятел изневиделица, изпратете му съобщение, че сте мислили за него. Непрекъснато практикувайте това и забележете разгръщането на синхроничностите.

  • Яснообоняние

Яснообоняние е дарбата на обонянието. Случвало ли ви се е да сте били някъде и да усещате много силна миризма, но човекът до вас да не усеща миризмата? Този конкретен клер ни събужда за аромат, който предоставя информация отвъд физическите ни сетива. Всъщност се смята, че някои ангели и водачи имат специфични миризми, като архангел Михаил, за когото е известно, че мирише на прясно изпечени бисквитки.

Как да се докоснете до яснообонянието:

Гответе ястие с най-малко пет до шест различни подправки и билки. Затворете очи и идентифицирайте миризмата на всеки от тях.

  • Ясновкус

И не на последно място, ясновидството е дарбата на вкуса. Някои може да изпитат това усещане за вкус като силно желание да сготвят любимо ястие на любим човек, който е починал. Вкусът е толкова силен, че може да се почувства, сякаш току-що сте отхапали от него.

Как да се докоснете до ясновидството:

Преди следващото си хранене помислете какъв би бил вкусът му. Опитайте всяка съставка в устата си, сякаш наистина й се наслаждавате в този момент.

Още: 5-минутна медитативна практика, с която ще забравите за завистта

Най-важният принцип, който трябва да запомните, когато разширявате дарбите си за клер, е да практикувате състрадание и да се забавлявате. Това са дарби, които вече са във вас и чрез непрекъснато огъване на вашите интуитивни мускули, те естествено ще се разгърнат по начини, които никога не бихте могли да си представите.

Ако искате да се докоснете още повече до собствената си интуиция, една или две рейки сесии могат да ви помогнат да разчистите пътя за достигане на още повече вътрешно знание.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес