Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няколко начина за успешен РЕСТАРТ на годината

20 януари 2023, 12:46 часа

Едва в началото на новата година сме, но не е изключено вече да сме “оплескали” нещата и да искаме да дадем ново начало. Новото начало невинаги трябва да е обвързано с края на седмицата, на месеца или пък на годината. То може да се случи тогава, когато пожелаете. 

И все пак всяка нова година ни вдъхва малко увереност, надежда, че нещата ще са по-сполучливи, успешни и т.н. За да бъдат наистина такива, може да “рестартирате” живота си досега и да започнете 2023-та “на чисто”. И макар да сме преполовили първия месец, както казахме и преди малко - никога не е късно за ново начало.

Кои са стъпките, които могат да ни донесат успех във всяка ситуация?

Ето и няколко полезни начина за това как да дадете “рестарт” на годината:

Акцентирайте върху истинските си интереси и предпочитания

За някои хора се оказва изключителна трудност да открият това, което ги влече, да намерят призванието си и да работят за неговото усъвършенстване. Абстрахирайте се от клишетата, от интересите на заобикалящите ви хора и задайте няколко въпроса на себе си, на които да отговаряте откровено:

    - Какво ме кара да се чувствам добре?;
    - Какво ми действа релаксиращо?;
    - Какво ме зарежда с повече енергия?;
    - Какво ми вдъхва позитивизъм и мотивация?;
    - От какво се вдъхновявам?

След като си отговорите, вероятно вече ще имате насока за това какво наистина ви влече.

“Простите” неща не са никак прости

Обърнете внимание на малките детайли в живота. Представяте ли си го без тях? Именно. Тяхната тежест е много по-голяма, отколкото някога сме предполагали. Чиста вода, пресни плодове и зеленчуци, домашна храна, чисти дрехи, разходка на свеж въздух, време със семейството. По този начин ще отворите очите си за ценното и дори е възможно да промените част от отношението си към света.

От какво да се откажем по пътя към успеха

Никога не спирайте да учите

Учението е нещо, което трябва да присъства в целия ни живот, независимо под каква форма. Затова ако искате да започнете годината успешно, предприемете мерки в тази насока - запишете се на курс - готвене, чужд език, пеене, рисуване и т.н., изпробвайте нов спорт, впуснете се в нови преживявания и предизвиквайте ума си - така ще го държите буден, а бъдещото ви Аз ще ви бъде особено благодарно. 

Бъдете социално активни

Комуникацията с други хора е от изключителна важност не само за когнитивното ни развитие, но и за нашето емоционално състояние. Разбира се, подбирайте правилната компания за целта, която ще ви вдъхновява, отпуска, забавлява. Не ви трябва допълнителен негативизъм в живота, че да търпите натоварващи, лицемерни и злобни личности.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес