Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няколко идеи за нежен маникюр на изискани дами

15 март 2022, 11:45 часа

Да си млад, красив и здрав в наши дни се смята за модерно и престижно. И все пак, за да имате всичко и то да е добре поддържано: от върховете на косата до върховете на пръстите и по-конкретно ноктите, трябва да полагате известна доза усилия.

Топ иден за вашият нежен маникюр за изискани дами   

В случай, че ноктите ви по някаква причина започват да се нацепват и чупят, след дългата зима, а неравностите не ви позволяват да живеете нормално, то време е да научите тези 10 иден за нежен маникюр за изискани дами.

Тук е и тайната как да създадете своя нежен маникюр, красивите нокти и деликатни ръце, без да посещавате салон за красота.

Кое влияе на това да имате нежен маникюр за изискани дами     

Съществуват няколко причини за влошаване състоянието на ръцете и ноктите. Те се свеждат до следните:

• намален имунитет;

• недостатъчна влажност;

• недохранване.

Ноктите ни са индикатор за състоянието на тялото:

1. Бели петна

Ако забележите бели петна по ноктите си, тогава тялото ви сигнализира за пролетен бери-бери и изисква попълване на витамини А и С, както и добавяне на микроелементи: цинк, калций и желязо. Може също да се наложи да коригирате диетата си: добавете елда, ябълки, млечни продукти, нар, сушени кайсии и риба.

Уверете се, че петната по ноктите не са гъбични заболявания и пристъпете към техния "ремонт":

• ефективно средство - горещи вани с етерични масла;

• витаминен комплекс (може да е на капсули) – такъв е много полезен за втриване в нокътната плочка;

• рибеното масло - също е много ефективно за втриване;

• в случай, че белите петна развалят настроението ви и не сте готови да издържите тези мъки няколко седмици, докато израсте новата нокътна плоча, тогава просто покрийте ноктите с лак. Направете си фин нежен маникюр.

2. Недостатъчна хидратация

Студеното време лишава кожата от влага. Заради тази причина е необходимо да се правят овлажняващи и подхранващи маски за ръце и нокти. Използвайте крем редовно, особено ако работата ви е свързана с документи. Прахът от хартия изсушава ръцете дори повече от силният мраз. Ето и няколко рецепти за маски, благодарение на които ще се сдобиете с кадифена кожа на ръцете и нежен маникюр, при това напълно безплатно:

• 0,5 с.л. зехтин, смесен с 1 ч.л. охладен силен зелен чай и няколко капки лимонов сок, нанесете за половин час и изплакнете с топла вода;

• смесете 0,5 с.л. зехтин, 1 ч.ч лимонов сок и 1 ч.л. глицерин, нанесете за половин час и изплакнете с топла вода.

Съвет: Овлажняващият ефект ще ви изненада още след първата употреба. Независимо от времето на годината, пазете ръцете си – носете гумени ръкавици, докато почиствате.

3. Грижа за ноктите

Модата се променя всяка година и тази пролет естествеността във всичко се завръща на модния подиум. Ето защо, не се колебайте да отрежете ноктите възможно най-късо, да придадете с пила за нокти естествена форма - за предпочитане овална. Тези прости стъпки ще ви помогнат да предпазите отслабените нокти от различни повреди.

Не забравяйте за чудодейното средство като масло за кожички. Добре омекотява кожата и прави нокътя по-здрав. Ако е необходимо, може да отрежете кожата около нокътната плоча или да се отървете от нокътя, който се появява самостоятелно.

Ако искате да направите маникюр с цветен лак, използвайте заздравяваща основа за ексфолиране или срещу чупливи нокти. Така получавате няколко предимства наведнъж: заздравяване, защита и гладка повърхност на ноктите.

Надяваме се, че искате да имате здрави и красиви нокти, нежен маникюр, който ви очарова, без да посещавате салони и да правите допълнителни разходи.

Грижете се за ръцете си и бъдете винаги очарователни!

Екатерина Георгиева
Екатерина Георгиева Отговорен редактор
Новините днес