Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няколко хитрини, с които ще елиминирате миризмата на домашен любимец в дома си

09 септември 2021, 20:25 часа

Неприятната миризма може да се появи навсякъде. Една от най-неприятните е тази, оставена от животните. Тя е много специфична и за съжаление е трудно да се отървем от него. Всяко животно излъчва своя собствена миризма и затова трябва да се погрижим за редовно почистване на местата, където се намират нашите домашни любимци. Измиването и проветряването, обаче не винаги е достатъчно. Затова ви предлагаме няколко начина как да предотвратим образуването на неприятни миризми и да премахнем вече възникналите.

Миризмата, оставена от животните не е приятна и ако се появи в апартамента ни, нека се опитаме да я премахнем бързо. Измиването, изсмукването на косъма и честото проветряване на спалните им креватчета не винаги води до очакваните резултати? Не бива да се отказвате, защото на пазара има много препарати, които ви помагат да се справите с този проблем.

Премахване на миризми с озон

Ако искаме да се отървем от миризмата на куче, котка или друго животно, методът с озон ще бъде най-доброто решение. Озонът е мощен газ, който може да премахне дори много неприятни миризми, като унищожи бактериални частици и спори - виновниците, които излъчват неприятни миризми. Озонът реагира много бързо с други частици, открити както по обекти, така и във въздуха. За да направите това в собствения си апартамент, си струва да вземете специално устройство - генератор на озон. Благодарение на него ние можем да го разпръснем по цялата повърхност и той напълно ще премахне неприятната миризма, плаваща в апартамента.

Неутрализатор

Той има много подобен ефект като абсорбатора на миризми, но за разлика от него неутрализаторът работи перфектно извън кутията. Този продукт най-често се предлага под формата на спрей, т.е. бутилка с дозатор, който улеснява безпроблемното нанасяне. Основното му предимство е бързината на действие, тъй като действа незабавно, освобождавайки стаята от неприятни миризми. Благодарение на това, да имаме домашни любимци вече няма да е проблем за нас. Нещо повече, не оставя никакви петна и можете да го напръскате на местата, където обикновено спят нашите любимци.

Редовно проветряване

Както можете да видите, има много методи, но трябва да запомните основния принцип, който е честото проветряване на апартамента. Чистият въздух премахва миризмите в помещението бързо и естествено. Трябва също да помним, че при всяка възможност трябва да се прави т. Нар. "Чернова", дори когато температурата не ви насърчава да отваряте прозореца.

Ако сме собственици на домашни любимци, за съжаление трябва да свикнем с появата на неприятни миризми, особено в началото. За щастие има ефективни методи, които ще ни позволят да ги премахнем за нула време.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес