Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няколко гръцки острова, които трябва да посетим това лято

06 юли 2021, 13:10 часа

В тази статия ще споделим с вас три задължителни островни дестинации, които да посетите в Гърция. Ако още се чудите къде да бъде лятната ви почивка, вярваме, че това може да ви даде добра насока преди да купите самолетните си билети. Вижте кои са трите места, които препоръчваме от сърце: 

Скиатос/Скопелос

Двата острова са близо един до друг и са изключително красиви. Който и да посетите ще вземете правилно решение. Близо са до красивия Волос и любопитен факт е, че филмът "Мама мия" с Мерил Стрийп е сниман там. Двата острова имат доста фенове, което не е никак изненадващо, защото предлагат спиращи дъха гледки и могат да бъдат перфектното място, на което дори да предложите брак. 

Закинтос

Закинтос се превръща в перфектна лятна дестинация за все повече българи. Островът е един от красивите, които можем да посетим. С невероятни плажове и много красиви градове, Закинтос е едно място, което си струва да си подарите като преживяване. Препоръчваме да му се насладите с вашия партньор. 

Миконос

Миконос е парти дестинация и може да бъде интересна за по-млади хора сред тези, които посещават Гърция. Това е интересно място, което може да бъде (пре)открито сред любителите на плажните почивки и нощния живот. Цените са по-високи, но е доста приятно прекарването там. 

Санторини

Санторини е вечната класика, която може да посетите. Доста скъпо е, но качеството е гарантирано. Островът е известен по цял свят и като цяло е една от емблемите на Гърция въобще. Когато и да го посетите винаги би било добре. Препоръчваме това да се случи преди или след силния сезон, за да може да не се сблъсквате с тълпите от туристи. 

Крит

Най-южният гръцки остров е изключително интересна дестинация. Родното място на Никос Казандзакис - легендарният гръцки писател, автор на "Зорба, гъркът". На острова е имало силно венецианско присъствие и това може да се види и днес. Любопитно е, че кухнята е изключително вкусна, но рибата не е на почит. Крит е мястото, което ни е най-много на сърце. 

Иван Иванов
Иван Иванов Отговорен редактор
Новините днес