Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Някои интересни факти за пениса

15 април 2015, 23:01 часа

След като разбрахме, че пенисът може да се скъси, ето още няколко интересни факта за този орган, този път не толкова отчайващи.

Съотношение покой-ерекция

Не съществува закономерност при съотношението между дължината на пениса в спокойно и еректирало състояние. Изследванията показват, че разликата между двете състояния варира от 0,6 до 9 см. Освен това е доказано, че по-късите, в спокойно състояние, пениси се увеличават два пъти повече от дългите. Около 12% от пенисите нарастват с с 1/3 или по-малко, а 7% се удвояват.

Зоната на удоволствие

Много мъже смятат, че долната част на главичката и основата на члена са най-чувствителни към сексуалното удоволствие. Да, това е така!

Загуба на чувствителност

С възрастта чувствителността на пениса намалява, но колко точно не е установено. Понижаването започва от 25-годишна възраст. Не всички мъже, обаче забелязват този факт.

Вибратор за мъже

Вибраторите работят и на пенисите. Освен това те са толкова ефективни, че има специални медицински вибратори, които се използват за постигане на еякулация при мъже с травми на гръбначния стълб.

Скритата част от айсберга

Много мъже биха подскочили от радост, ако разберяха, че пенисът им е два пъти по-дълъг, отколкото си мислят. Това е така, защото половината от дължината на пениса е скрита вътре в тялото.

 

Яна Иванова
Яна Иванова Отговорен редактор
Новините днес