Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

НИКОЙ не е предполагал, че с алуминиево фолио могат да се получат толкова разкошни ЯЙЦА

13 април 2022, 11:21 часа

Съществуват какви ли не техники за боядисване на яйца. Някои от тях са познати от векове, докато други са в резултат на много експерименти. Днес ще ви разкажем за една такава, която е изключително лесна за изпълнение, а накрая се получават красиви и пъстри яйца, от които ще ви е трудно да свалите поглед.

Боядисване на яйца с ОРИЗ – ефектът ще ви остави без думи!

Ето и какво ви е нужно:

• яйца - 10 бр.;

• боя за яйца - 1 бр.;

• алуминиево фолио.

Как да боядисаме яйцата с алуминиево фолио?

Най-напред трябва да си приготвите толкова на брой купички, колкото са цветовете на боите. Боите се приготвят така, както е посочено на опаковката им.

Нарежете си парчета фолио и ги намачкайте. Върху всяко парче капнете по няколко капки от боята и увийте яйцето. Оставете за няколко минути, отстранете фолиото и след това покрийте с второ парче с друг цвят.

Боядисване на яйца в мрежичка – невероятно красиви и ефектни

С колкото повече парчета фолио покриваме яйцето, толкова по-шарено ще стане то. Последната стъпка е да натрием яйцето с памуче, потопено в малко олио.

Това е една страхотна техника за боядисване на яйца. Получават се същински великденски красоти, които да внесат още повече настроение по време на християнския празник. Опитайте тази година и сме сигурни, че ще бъдете много доволни от резултатите!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес