Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Никога не впръсквайте парфюма в косата си. Ето защо!

28 юли 2022, 06:45 часа

Ако някога сте се влюбвали в конкретен аромат, вероятно сте опитвали да го напръскате в косата си. В края на краищата косата поддържа аромата добре и можете да я усещате повече всеки път, когато се обърнете. Идеално, нали? Е, оказва се, че вероятно не трябва да пръскате парфюм в косата си. И това е заради алкохола. Когато се напръска в косата, по-високото съдържание на алкохол в повечето парфюми ще изсуши кичурите ви. Въпреки че нанасянето на парфюм върху кичурите ви от време на време вероятно не е най-лошото нещо, което можете да направите, ако го превърнете в навик, това може да ви навреди.

Така че, ако чувствате, че искате да ароматизирате кичурите си всеки ден, вместо да пръскате парфюм директно в косата си, има няколко други опции, които можете да опитате, които няма да я изсушат толкова. Първият е да напръскате парфюма си във въздуха и да преминете през него. Ароматът, който се нанася върху кичурите ви, вместо да се пръска от близко разстояние, ще помогне за облекчаване на въздействието на алкохола, така че косата ви да не се насити с него. Друг вариант е да напръскате парфюм върху четката си, преди да я прокарате през косата си. Това ще ароматизира по-леко кичурите ви, но също така ще помогне за предотвратяване на увреждане от алкохола. (Освен това четката ви ще мирише невероятно.)

За красива коса – изхвърлете шампоана!

Разбира се, ако все още искате да имате продукт, който да пръскате в косата си за по-силен аромат, опитайте вместо това спрей за коса. Мъглата за коса не само ще осигурят аромат, но също така обикновено имат някакви полезни свойства като хидратация или UV защита. Ако това звучи като вашето нещо, ето седем мъгли за коса, които да опитате.

1. Розова захар

Парфюм за коса

Тази мъгла ще остави косата ви да мирише сладко и да се чувства мека с добавена UV защита.

2. Фекай

Ароматна мъгла за коса

Гладка коса, докато я ароматизирате с тази мъгла , която също оставя кичурите блестящи.

3. Виктор и Ролф

Flowerbomb Bomblicious Hair Mist

Този невероятен флорален парфюм също може да направи косата ви мека.

Увредена коса – 5 натурални средства за възстановяването й

4. Тиери Мюглер

Ангел парфюмираща мъгла за коса

Тази мъгла за коса не само ще ароматизира косата ви, но и ще неутрализира всички нежелани миризми, които може да се крият в кичурите ви.

5. Clean

Оригинална ароматизирана мъгла за блясък на косата с UV защита.

Изглажда, хидратира и защитава косата, като същевременно я кара да мирише невероятно.

6. Диор

J'adore мъгла за коса

Косата ще бъде защитена от агресори от околната среда, докато мирише като вашия характерен аромат .

7. YSL

Сухо масло от черен опиум за тяло и коса

Подхранете косата и дори кожата си с парфюмирано сухо масло.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес