Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Никога не подарявайте и не приемайте тези подаръци - те носят само ЛОШ късмет

12 май 2022, 13:35 часа

Часовник

Според старите поверия часовникът е неподходящ подарък, тъй като отброява времето до раздяла. Независимо дали всичко между вас е наред, било то партньор, приятел или дори роднина, се казва, че часовникът ще доведе до там, че пътищата ви да се разделят.

Книги

Книгите са едни от най-любимите подаръци, за които много хора се сещат, когато избират такъв, а и когато получават. Но той не е подходящ за всеки, като например ако подарите книги на съпрузи или просто двойка, според поверията това ще доведе до скандали между тях.

Подаръците, които НИКОГА не бива да приемате

Съдове

Това е подарък, който е символ на благосъстоянието и ако решите да подарите такъв на младо семейство, сложете в тях по една паричка, за да не ги орисате на безпаричие.

Пронизващи предмети

Ножове, саби, декоративни мечове - това са все неподходящи подаръци. Според вярванията те носят отрицателна енергия, способна да обрича на нещастие не само получаващия, но и цялото му обкръжение.

Огледало

Всички сме чели и слушали за мистиката зад огледалата, но те могат да ношат и лоша енергия в себе си, която да се предаде на друг. Затова се казва, че такъв подарък не трябва да се прави и не трябва да се приема.

Чанта или портфейл

Други предпочитани подаръци са чантата и портфейлът, но за тях се казва, че могат да доведат до липса на пари и финансови проблеми. Затова и когато вече сте избрали такъв подарък, трябва в него да сложите някаква монета, най-добре чуждестранна, за да работи като магнит за пари.

Топ 10 нестандартни подаръци за жени

Пари

Според някои народи да се подаряват пари не е на хубаво, защото по този начин давате цялото си благосъстояние на тях, лишавайки себе си от него.

Бижута и перли

Това е любим подарък на повечето дами и това не е изненада за никого, но се смята, че перлите например, са символ за сълзите на вдовиците, което само по себе си е лоша реторика, свързана с лош късмет към близките хора на получаващия. Затова се казва, че човек сам трябва да си купува бижута.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес