Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Невероятните ползи за красотата от ледената терапия

03 февруари 2022, 10:45 часа

Подобрява кръвообращението

Подобреното кръвообращение в тялото, подобрява и много други негови функции, а добрата циркулация на кръвта помага за чисти кръвоносни съдове. Леда намалява притока на кръв в капилярите и количеството кръв под кожата, като постепенно тялото реагира, изпращайки увеличен поток от топла кръв и така циркулацията работи по-добре, като този приток на кръв чисти токсините. Резултатът от това е, че сивкавият отенък на кожата изчезва.

Ето кога е полезно да пиете вода

Успокоява подуването и възпалението

При различни подувания и възпаления на кожата, най-бързият помощник е прилагането на лед, който не само ги намалява, но и облекчава, ако има болка. Когато ниската температура ограничава притока на кръв, това намаля съдържанието на течност в тази част на тялото, която е засегната. 

Успокоява слънчевите изгаряния

Слънчевите изгаряния са често срещан проблем през лятото, особено за върлите любители на плажа и препичането на слънце. Те са много болезнени, но и опасни за кожата, а ледената терапия е най-ефективният и бърз начин за облекчението им.

Кубчетата, направени от алое вера, вършат чудесна работа при такъв проблем, а ако нямате такива под ръка, можете да нанесете просто алое върху тялото и след това да преминете към ледена терапия. В комбинация двете неща ще облекчат по чудесен начин дискомфорта.

Придава блясъка на кожата

Лицето бързо започва да добива уморен вид, особено в забързаното ежедневие и изложено на всички външни фактори като слънце, вятър и замърсявания. В комбинация със стреса, то губи своя блясък. Ледената терапия е чудесен начин за подмладяване на кожата, подобрявайки кръвния поток и носейки мигновено сияние.

Намалява омазняването, пъпките и акнето

За тези които страдат от мазна кожа и разширени пори, ледената терапия също идва на помощ. Тя свива кожните пори и спира прекаленото образуване на себум, а това намалява лепкавото усещане и по-мазния ѝ вид. Тази техника работи и срещу намаляването на акне, пъпки и черни точки.

Не забравяйте само, че когато използвате кубче лед или студена кърпа върху места на лицето, където има акне, че те са пълни с бактерии и е добре да ги сменяте често, за да предотвратите разнасянето им по цялото си лице.

Освежава очите и премахва подпухналостта

Умората най-силно се проявява на очите и личи най-много там, а незабавното облекчение ще дойде веднага, ако замразите няколко потопени във вода памучни тампона (или просто в ледена вода без да ги замразявате) и ги нанесете върху клепачите си за известно време. Това ще реши проблема и ще намали тъмните кръгове и подпухналите очи.

Пиенето на гореща вода сутрин - колко е полезно за здравето?

Намалява признаците на стареене

Процедурите за лице помагат много при борбата със стареенето, но не са добър постоянен вариант, към който да прибягваме, а когато имаме нужда от "бърза корекция", ледената процедура е чудесен вариант.

Кубчета лед с розова вода или успокояващи масла, като лавандулово всяка вечер преди сън, ще ограничи появата на бръчки и ще стегне кожата.

Ния Петрова
Ния Петрова Отговорен редактор
Новините днес