Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нестандартно приложение на сапуна за пране

31 октомври 2021, 11:50 часа

Буквално преди 10-15 години се носеха легенди за ефикасността на сапуна за пране. Интересно е дали възгледите за него остават същите и днес? Време е да разкрием всички тайни на този традиционен и малко позабравен продукт.

Има напълно противоположни мнения по този въпрос. Експертите казват, че основният недостатък е излишното количество алкали, което в някои моменти може да навреди на човек. Има начини за неутрализиране на алкалите и определено ще научите всичко за ползите от сапуна.

С какви цели се ползва сапунът за пране

За измиване на главата

Сапунът за пране, използван за миене на косата ще премахне пърхота, сърбежа, прекомерното омазняване на кожата. Третирането на косата със сапун за пране в продължение на няколко седмици, ще доведе до обрат в състоянието на косата ви, космите ще са по-силни и обемни. Ако искате да неутрализирате алкалите, изплакнете косата си с вода и с добавен малко оцет към нея.

Измиване

Водещите експерти в областта на козметиката съветват да се миете със сапун за пране веднъж седмично. Така можете да подхраните кожата си с растителни, естествени мазнини. Първо измийте лицето си, след което намажете кожата си с  бебешки крем.

Процедури за баня

Ако искате буквално да усетите ефекта на подмладяване, отидете до банята, направете добър сапунен разтвор, навлажнете с него ексфолираща гъба и я разходете по цялото си тяло. Умората, сковаността веднага ще изчезнат, а приливът на сила ще бъде просто необикновен. В допълнение, сапунът за пране ще помогне за премахване на възпалението по кожата, това бързо ще я тонизира.

Млечница

Такова неприятно заболяване е познато на почти всяка жена. В народната медицина много често за лечението му се прилага домакински сапун. По време на млечница киселата среда се засилва, а сапунът има повишена алкалност. Това ще помогне за отстраняане на млечница само за няколко дни.

За външна употреба можете сами да използвате сапун за пране, а в случай на лечение на заболявания не омаловажавайте консултацията с лекар. С всички предимства на продукта, не забравяйте за възможната индивидуална непоносимост към неговите компоненти. Изберете най-доброто, намерете правилните рецепти за себе си и се възползвайте от всички отллични качества  на сапуна за пране.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес