Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нещата, които правят мазната ви кожа още по-мазна

15 април 2021, 13:12 часа

Вероятно не сте знаели, но себумът помага на кожата ви да остане влажна и хидратирана. Когато е в твърде голямо количество, обаче, може да доведе до изключително мазна кожа. Това може да предизвика запушени пори, прекалено мазна кожа, акне и може да се контролира само чрез предприемане на някои мерки. Кожата ви е най-големият орган на тялото ви и трябва да се грижите за нея по правилния начин. Ако сбъркате, всичко това може да увреди кожата ви. Ето как мазната ви кожа става по-мазна, когато правите тези често срещани грешки.

1. Пиенето на по-малко вода

Когато не хидратирате достатъчно тялото си, то започва да се хидратира, като достига до мастните жлези. След това започва да произвежда повече себум от обикновено. Излишното производство на себум в крайна сметка прави кожата по-мазна от обичайното.

2. Използване на грешни етерични масла

На пазара има различни видове етерични масла за грижа за кожата. Но с мазна кожа трябва да бъдете по-внимателни при използване тези масла, тъй като те могат да направят мазната кожа още по-мазна. Кокосовото масло е чудесно, но не за тези, които имат мазна кожа.

3. Не овлажнявате или използвате грешен овлажнител

Не оставайте с впечатлението, че не е нужно да използвате овлажнител, ако имате мазна кожа. Всеки тип кожа се нуждае от овлажнител. Типът овлажнител може да варира в зависимост от типа кожа. Мнозина са сигурни, че избират правилния за мазна кожа овлажнител. Грешният тип овлажнител също може да направи кожата ви по-мазна.

4. Използване на козметика, която блокира порите

Гримът със сигурност се превърна в огромна част от ежедневието на всеки, точно като грижата за кожата. По-добре е да избирате продукти за грим много внимателно, особено за мазна кожа. Комедогеновите продукти са тези, които могат да блокират порите. Блокирането на порите може да доведе до омазняване на кожата и отделяне на повече масло. Следователно е по-добре да използвате обикновени продукти, които няма да запушат порите ви.

5. Лоша диета и промени в хормоните

Когато консумирате храни, богати на мазнина или преработени храни, това може да доведе до увеличаване на производството на масло в кожата ви. Много е важно да поддържате балансирана диета и да поддържате хормоните си в релси, тъй като всякакви вариации в хормоните могат да доведат до секрецията на излишен себум.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес