Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Не си златотърсачка, ако искаш тези 6 неща

28 август 2022, 19:54 часа

Наричали ли са ви златотърсачка? А вие някога поставяли ли сте този етикет върху друга жена?

Нека първо изясним какво означава думата златотърсачка. Това е жена, която съвсем съзнателно създава връзки с финансово обезпечени, влиятелни и богати мъже, като единствената и цел е собственото й финансово благосъстояние. Във времената на социални стереотипи и предразсъдъци, в които живеем сме заобиколени от хора, които прибързано поставят етикети на другите, защото ги отъждествяват с познати образи от публичното пространство. Да държиш на външния си вид или да си падаш по по-зрели мъже не означава непременно, че си златотърсачка. Развенчавайки няколко мита, в тази статия ще се опитаме да повдигнем завесата на общественото мнение.

Ето и шестте мита, в които обществото сляпо вярва:

Мит 1 – Златотърсачка си, ако се интересуваш от работата му.

Няма нищо нередно една жена да се интересува от професията, интересите, плановете за бъдещето и амбициите на човека, с когото желае да сподели живота си. Разбира се, въпроси от типа ‘‘Колко печелиш?‘‘ или ‘‘Колко имаш в банковата сметка?‘‘ са напълно неуместни, особено в зародиша на взаимоотношенията между двама души.

Мит 2 – Ако държиш на добрия си външен вид, това е защото си търсиш богат мъж.

Защо една добре поддържана и самоуверена жена е заклеймявана като повърхностна или златотърсачка? Напротив, всяка уважаваща себе си дама знае, че безупречният външен вид и женските оръжия са изключително важни за доброто първо впечатление на обекта на нейните желания.

Мит 3- Ако приятелките ти са златотърсачки, такава си и ти.

Личният избор в любовта на хората от твоя приятелски кръг не касае теб. Приятелствата се подбират по други критерии. Дори и в социалният ти кръг да има хора избрали да живеят така, това не означава, че ще повлияят на твоите избори и решения или, че ще абсорбираш тяхната ценностна система.

Защо клюките са полезни за жените?

Мит 4 – Златотърсачка си, ако го оставиш той да плати сметката на първата ви среща

Напълно погрешно схващане е, че ако позволиш на мъжа да плати цялата сметка на вашата първа среща, ще имаш очаквания той да поема разноските ти за напред. Това, че жената оставя мъжа да бъде джентълмен и да я ухажва по този начин, не означава, че го приема като банкомат.

Мит 5 – Ако излизаш с по-зрели мъже, то е защото ги смяташ за финансово обезпечени.

Хората са способни да подхвърлят всякакви коментари, ако партньорът ти е по-голям от теб, но само ти знаеш защо го харесваш. Възрастта не е обвързана с наличието на пари, както и това да харесваш по-зрели мъже не означава, че се интересуваш само от финансовото им положение.

Мит 6 – Мечтаеш си за големи и романтични подаръци, ти си златотърсачка.

Страхотно е да получиш романтична вечеря или прекрасно бижу от човека на когото си подарила любовта си и това не е клише. Всяка жена иска да бъде ценена, уважавана и обичана от своя партньор. Разбира се, че това не означава, че държиш всеки ден да те буди със закуска и рози на Френската Ривиера.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес