Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Направете тези пет неща, за да се отърсите от позата на „намръщения“ шеф

21 март 2021, 10:30 часа

Работата с нацупени и мрачни шефове може да бъде наистина болезнена. Когато шефът по цял ден се шляе с навъсен поглед, негативното настроение, което косвено влияе върху общата производителност на работното място лесно обзема всички служители. Един щастлив лидер винаги има щастлив, доволен екип на работното място. Така че, ако искате да се промените към по добро, тогава тези полезни похвати със сигурност могат да помогнат да се превърнете в щастлив лидер.

1.    Започнете деня с вълнуваща нотка

Когато започвате ежедневното сутрешно съвещание, винаги можете да цитирате някои вдъхновяващи мисъл или малки истории за успех, които могат да повишат морала на служителите и да ги насърчат да работят по-ефективно. Разказването на забавен инцидент по време на работа може да облекчи напрежението.

2.    Обградете се с щастливи хора

Седнете с екипа си по време на обяд или бъдете с тях по време на малката кафе пауза, за да можете да се разтоварите и да се посмеете заедно с всички. Да бъдеш в среда на щастливи хора може бавно да ви помогне да се избавите от обичайното си мрачно настроение.

3.    Бъдете благодарни за вашия екип

Когато разпуснете сред членовете на вашия екип, като се отдадете на оживени шеги и смях, вие се чувствате мотивирани да работите повече за вашия екип като техен лидер. Също така, ще се почувствате мотивирани да бъдете по-добър, достъпен лидер, с когото всеки може да разговаря с лекота. Тези малки неща изминават дълъг път, когато се опитвате да се сближите с екипа си.

4.    По-често забелязвайте добрите качества

Ако сте шеф, който има предвид само негативните качества на служителя, тогава е крайно време да балансирате подобни мисли. Нека добрите качества на служителя да бъдат и в съзнанието ви, за да можете да ги видите в различна и положителна светлина. Постоянните разправии за техните лоши работни качества ще смачкат гордостта им.

5.    Забавлявайте се на офис партита

Дори ако мнозина смятат, че това е най-страшната част от работната обстановка, в действителност то може да бъде забавно. Освен това можете да се опитате да бъдете забавен човек на офис партитата, противно на нацупеното ви поведение през работното време. С бутилка бира в ръка и малко музика можете да прекарате весело и приятно време с колегите си!

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес