Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Намажете прозорците с това и ще забравите за конденза

10 октомври 2022, 14:30 часа

През есенно-зимния период проблемът с неприятния конденз по прозорците става особено актуален. Много домакини не успяват да се справят с него. Но само по-опитните от тях знаят какво точно трябва да направят, за да забравят за омразното запотяване на прозорците.

Повечето домакини отказват да търсят изход от проблема, защото знаят, че причината за него се крие най-вече в климатичните условия. Факт е, че по прозорците се образува конденз заради температурните колебания. Но дори в случая трябва да се предприемат действия, тъй като излишната влага е идеална среда за патогени и появата на мухъл.

Топ трик за справяне с конденза

В този случай можете да се справите с проблема много бързо. Достатъчно е само да използвате две достъпни и евтини средства.

Хитри трикове за справяне с конденз по прозорците

Става въпрос за етилов алкохол (подходяща за целта е водката) и глицерин. Тези два компонента трябва да се смесят в съотношение 150 ml към 15 ml.

С получената течност избършете добре прозорците. След това остава да обработите повърхността със суха вълнена или памучна кърпа.

В резултат на това върху стъклото се образува влагоустойчив филм, което ще ви помогне да забравите за конденза по прозорците за дълго време.

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес