Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-скъпите коктейли

09 август 2013, 16:03 часа

По време на почивките най-често посягаме към коктейлите. Изборът е огромен има ги като алкохолни и безалкохолни, и на плаж много рядко се лишаваме от тях. Първата дефиниция какво е това коктейл е дадена през 1806 г. и гласи: коктейлът е алкохолна стимулираща напитка направена от няколко силни алкохолни напитки, захар вода и други горчиви съставки".

Днес представяме 10-те най-скъпи коктейла.

1. Martini of the rock е коктейлът, който се нарича "мечтата за всяка жена". Предлага се в нюйоркския хотел Algonquin за 10 000 долара, въпреки семплата му рецепта. Студено мартини и диаманти от 1,5 карата.

2. Diamond cocktail може да се опита в пияно бар в Лондон за скромната сума от 4350 долари. Основните съставки са луксозния коняк Remy Martin Louis XII и луксозното шампанско Charles Hridsieck vintage 2001. В зависимост от диамантената украса коктейлът може да достигне цената до 9000 долара.

3. Коктейлът Sapphire Martini струва 3000 долара. Високата цена се определя от необходимите за правенето му съставки. Всички те са луксозни и специално избрани, а за самия коктейл е направена специална дизайнерска чаша, като на дъното се слага пласт захар. Предлага се в ресторант - казино Foxwoods Resort в Кънектикът.

4. Platinum passion - Според познавачи това е най-екзотичния коктейл и се предлага ресторант Duvert Lounge в Ню Йорк на цена от 1500 долара. Основната съставка на коктейла е френското шампанско Ruinart и колекционерския коняк L`Esprit de Courvoisier.

5. Цената на Mai taim е 1400 долари. Коктейлът се предлага в петзвездния тайвански хотел Merchant Hotel. Основната съставка е ром от Ямайка и по информация на хотела са останали още само шест бутилки, които са под специален надзор.

6. Kentucky Derby`s special Mint Julep е на цена 1000 долара. Състезанията с коне винаги привлича елита, а елита обича коктейли. Така че този коктейл е елитен и се сервира в златни чаши украсени със сребърни цветчета. Основна съставка на коктейла е уискито Woodford Reserv и листенца мента, доставени направо от Ирландия.

7. Коктейлът High roller Martini се предлага в ресторанта Capital Grille в Лос Анджелис. Според заведението в напитката няма нищо специално, като вкус и съставки, но половината от цената - 1000 долара, е предназначена за хуманитарни цели.

8. Magie Noir - Основната съставка на тази напитка е ликьор от къпина, шампанско Дом Периньон и коняк Hennessy. И този коктейл може да се опита само на едно място - в лондонския клуб Umbaba за 550 долара.

9. Ritz Sidecar - Този коктейл, както подсказва името се сервира в хотел Ritz в Париж - в ресторанта Хемингуей. За да го опитате обаче, ще трябва ад побързате, защото неговата основна съставка е конякът 1830 Ritz Reserve, който е в лимитирано количество. А по информация на хотела останало е още малко количество от този коняк. Цената му е 515 долара.

10. Truffle martini - Основната съставка на този коктейл нарязан на ситно труфел престоял няколко дни във водка. Предлага се само в елитния лондонски хотел Rocco forte`s Browns, а цената на един такъв коктейл е 100 долара.

Източник: БГНЕС

Ева Петрова
Ева Петрова Отговорен редактор
Новините днес