Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-силната молитва, която всеки трябва да прочете утре, 21 август

20 август 2024, 16:25 часа

Една изключително силна молитва задължително трябва да се прочете утре, 21 август от всеки християнин, когато църквата почита паметта на Св. апостол Таден и великомъченица Василиса.

Най-силната молитва в деня на св. Тадей

Тази молитва е изключително силна. Тя задължително трябва да се прочете в деня, в който църквата почита паметта на св. Тадей. Молитвата помага във всяка безизходица и трудно разрешима ситуация.

„О, Свети Юда Тадей, достоен да принадлежиш към семейството на Спасителя, Благословената Дева Мария и Свети Йосиф, прибягвам до Теб чрез Пресветото Сърце на Исус, искам да отдам слава на Бога за дарените Ти милости. Падайки на колене, смирено Те моля чрез Пресветото Сърце на Исус, погледни ме милостиво, не пренебрегвай моята смирена молба, за да не се разклати доверието, което Бог ти е дал милост, че идваш при хората с помощ в безнадеждни обстоятелства, ела при мен с помощ, за да възхвалявам Божията милост завинаги. През целия си живот ще съм ти благодарен (благодарна) и ще остана Твой слуга. Свети Тадей, помогни ми в тази безнадеждна ситуация, моли се за мен/нас. Амин!".

21 август - какъв празник е утре, традиции и обичаи

Свети апостол Тадей е особено почитан от вярващите като покровител на онези, които са в отчаяно положение. Господ дал на апостола благодатта да ходатайства пред Него за помощ в най-трудните въпроси и проблеми. Арменците почитат Свети Тадей като този, който пръв е донесъл светлината на Благата вест на арменската земя. Свети Юда Тадей е първият от апостолите, тръгнал на мисия, и то точно в Армения.

Цар Абгар V, племенник на легендарния арменски цар Тигран II Велики, управлявал град Едеса, научил за Исус през дните на Неговия земен живот. Авгар изповядал Христос като Бог и Син Божи и сърдечно Го поканил да се засели в Едеса. Цар Абгар страдал от тежкото заболявне проказа, но Христос бил трогнат от искрената вяра на царя, обещавайки да даде на Абгар изцеление и нов живот, но само след Неговото Възкресение и Възнесение на небето.

Именно апостол Тадей бил изпратен от Исус да посети Абгар. Тадей донесъл на царя послание, написано от самия Христос, и друга скъпоценна реликва, Неръкотворното лице на Господа, върху парче плат. След като избърсал лицето си с тази кърпа, Абгар веднага се възстановил. Златният медальон на Тадей с лицето на Господа в ръката му станал незаменим атрибут на много от неговите изображения. 

20 август - какъв празник е утре, кой има имен ден, традиции и обичаи

 

 

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес