Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-грубите грешки при избора на саксии

16 септември 2021, 09:14 часа

Феновете на стайни растения изпробват всички възможни начини да удължат живота на своите зелени приятели. В действие се пускат всякакви подхранващи торове и многократни промени на местата в търсене на най-добре осветеното място, не пропускат да правят и обработка на листата със специални съединения. Грешните саксии обаче често съсипват цветята. При избора им се допускат няколко основни грешки.

Ето кои са най-често допусканите и как да ги избегнете:

1. Неправилен избор на размера на саксията

Това е може би основната грешка, която допускат собствениците на стайни растения. Трябва да се има предвид, че едно младо растение изисква много място за развитието на кореновата си система, което означава, че за такова растение трябва да се избере по-голяма саксия. А едно възрастно и голямо растение е най -добре да се постави в саксия, която е максимално с най-правилния размер.

2. Избор на обикновени саксии за растения на балкона

Ако държите цветя на балкона, трябва да се замислите относно избора на устойчива на замръзване саксия. "Зимните" версии са изработени от керамика, но глината е подложена на специално изпичане при изработката им. В резултат на това, подобна саксия е много по-малко вероятно да се напука при ниски температури. Единственият недостатък на такива саксии може би е относително високата им цена.

ОСТАНАЛИТЕ ГРЕШКИ ВИЖТЕ ТУК

Елица Христова
Елица Христова Отговорен редактор
Новините днес