Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-добрите подмладяващи процедури за лице

19 август 2022, 17:14 часа

Стареенето е един естествен процес, който дава своето отражение най-вече върху лицето ни. С напредването на годините се появяват първите бръчки, старчески петна, а кожата започва да губи своята еластичност и се отпуска. Добрата новина е, че днес вече има много и различни процедури за лице, с които можете да забавите тези процеси и дори да направите така, че да изглеждате с поне няколко години по-млади.  В салоните за красота се предлагат естетически процедури с лазер, както и такива, при които се използват различни козметични или инжекционни средства. Която и от тях да изберете, тя ще възвърне еластичността и блясъка на лицето ви, ще изглади несъвършенствата и фините бръчки и то без да е необходимо да се подлагате на пластични операции. 

Кои са най-добрите подмладяващи процедури за лице?

В съвременната козметика се използват така наречените „Усилватели на кожата“, които поддържат нейните блясък и хидратация. Освен това чрез тях се увеличава еластичността ѝ и се намаляват несъвършенствата и фините линии. Има продукти, които се използват за тези подмладяващи процедури и са много ефективни. Освен него козметиците прилагат и течна хеалуронова киселина и може да се инжектира в областта на шията, деколтето, бузите, устата брадичката или носа, за да се стимулира производството на колаген. За по-добър ефект специалистите препоръчват да направите от 3 до 6 серии, с интервал между 2 до 4 седмици.

Бюти съвети: 10 задължителни неща за всеки тип кожа

Химическият пилинг е една от най-безопасните козметични процедури, чрез която видимо да подобрите външния вид на кожата си. Чрез него се премахват мъртвите клетки от повърхността ѝ, при което тя става по-стегната и по-гладка. Освен това този метод е идеален за премахването на фините бръчки, петната и белезите по кожата, както и за изсветляването на тена.

Дермалните филъри представляват гелообразна субстанция, която се инжектира под кожата на лицето, за да се подобри контура му, да се изгладят бръчките и да се възстанови обема му. Подсилването на устните, изглаждането на линиите около устата и носа и подобряването на симетрията на лицето, също са сред предимствата.

Лифтингът на лицето с конец е една от най-популярните естетически процедури за лице напоследък. При нея интрадермално или подкожно се поставят тънки нишки, които повдигат и подобряват формата на лицето. Така се отстранява увисването на кожата в областта на шията и челюстта. Процедурата трае между 30 и 60 минути и е подобна на тази при лечението с филъри.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес