Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-добрият начин да опаковате дрехите, за да предотвратите гънките

02 август 2022, 16:28 часа

Опаковането за голямо пътуване или преместване може да се почувства непосилно за някои хора. Когато сте разочаровани от купчината дрехи пред вас, може да се изкушите да напъхате всичко в куфара си наведнъж и да приключите. Но вашето бъдещо Аз ще бъде благодарно да имате нещо гладко за носене, след като най-накрая стигнете до местоназначението си. Ако искате дрехите ви да останат без гънки при транспортиране, ето какво трябва да направите.

Тайната на спретнатото, ефективно опаковане е нещо, наречено опаковане на пакети. Започнете, като съберете най-големите предмети, които е най-вероятно да се намачкат в багажа ви, като рокли, якета и твърди панталони. Поставете дрехата, която ще съставлява външния слой на вашия пакет, с лицето надолу в куфара си и поставете другите елементи с лицето нагоре върху него. Част от дрехите трябва да се изсипват от чантата.

10 хитри трика как да съберем повече багаж в куфара

След като се погрижите за тези елементи, добавете следващия слой към купчината. Това може да включва ризи и блузи. Ако опаковате горнища с копчета, не забравяйте да закрепите предните части и яките да са успоредни на страната на пантите на вашия калъф. Не забравяйте да изгладите всеки елемент, докато го поставяте, за да предотвратите нагъване.

Последната стъпка е ключова, за да гарантирате, че дрехите ви изглеждат по същия начин в куфара, както на закачалката. Намерете нещо малко и меко, което да играе ролята на „ядрото“ на вашия комплект – това може да е торбичка за гримове, тоалетна чанта или топка чорапи и бельо. Поставете този пакет в средата на купчината дрехи и внимателно увийте ръкавите и крачолите около него. След като кръстосате едната страна на дрехите върху другата и се уверите, че всичко е стегнато и здраво, трябва да сте готови да затворите ципа на чантата си.

С този метод можете да запазите дрехите си в безопасност, без да ги покривате с грозни бръчки и гънки. Може дори да е по-бързо от други популярни техники за сгъване, поддържани от интернет.

 

Мартина Лазаревич
Мартина Лазаревич Отговорен редактор
Новините днес