Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-добрият афродизиак за жените: емоциите

18 август 2022, 08:08 часа

Жените са нежни и крехки създания. Понякога за тях е значително по-трудно да достигнат до върховия момент, а при мъжете той идва в пъти по-бързо.​

А и понякога отнема значително повече време, за да се разгорещиш и да влезеш в секси настроение... В това отношение мъжете са по-щастливи, само че това не значи, че трябва да се отчайваш. Но пък има афродизиаци, които са в състояние да те възбудят, при това – на мига!

Женската възбуда категорично се различава от мъжката. Сред представителите на силния пол всъщност сексуално желание може да възникне даже и само при вида на гола жена. Жените обаче се нуждаят от време. Женските патогени идват на помощ тук.

Как се появява възбудата при жените?

Сексуалната енергия на жените се формира най-вече на база получени емоции и възприети впечатления. Това включва зрителни, тактилни и слухови усещания. Всички те са в състояние да навлязат в централната нервна система. Попаднали там, те я възбуждат по много специален начин, а в отговор на емоциите се произвеждат специалните хормони.

След това вече, под въздействието на хормони, се разширяват кръвоносните съдове на таза и гениталиите. Тогава кръвта нахлува към тях, а лигавицата на външните полови органи се овлажнява. Увеличава се количеството освободени ендорфини, а също и невротрансмитерите на серотонин и допамин, които предизвикват чувство на удоволствие и щастие.

Така се достига и до върховата точка на удоволствие. Именно това доказва, че емоциите и усещанията стоят на първо място за всяка жена. В случай, че тя се доверява напълно на партньора си, ще може да се отпусне и истински да се забавлява. Ако пък не - тогава даже и най-ефективните женски "трикове" не са в състояние да помогнат. Нарушаването на женската сексуалност понякога може и да е свързано и с явна и латентна депресия. Това е състояние, на което трябва да се обърне доста сериозно внимание.

Анита Найденова
Анита Найденова Отговорен редактор
Новините днес