Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-честите грешки, които допускаме, когато боядисваме косата вкъщи

12 юли 2022, 08:15 часа

Когато става въпрос за малки промени в цвета, като докосване на корените, изсветляване на косата с нюанс или прикриване на първите сиви отблясъци , можем да се осмелим да го направим сами у дома. Важно е обаче да внимавате и да се информирате добре, за да няма неприятни изненади след това. Ако не смеете да го направите сами у дома, по-добре отидете на фризьор.

Боядисване на косата ви: най-честите грешки

1. Погрешна преценка на първоначалния цвят на косата

Повечето жени погрешно преценяват собствения си цвят на косата, често се виждат по-тъмни, отколкото са. Въпреки това, правилното класифициране на естествения цвят на косата е важно за постигане на желания резултат. Можете да закупите боя за коса от фризьори или аптеки.

2. Прекалено високи очаквания

Ако искате особено голяма трансформация, трябва да се запитате дали тя може да бъде реализирана по задоволителен стандарт, ако я осъществите сами. Ако искате да преминете от тъмно към светло русо, професионална визия омбре или друга радикална промяна на цвета, ходенето на фризьор е може би по-добрият избор. В края на краищата професионалистите са там на ваше разположение и с гаранция за качество!

3. Лоша подготовка

Купихте багрилото и сте толкова развълнувани да започнете да го смесвате? Недейте! Дори и да нямате търпение за трансформацията – правилната подготовка е от съществено значение за постигане на оптимални резултати. Пригответе всички консумативи и прочетете внимателно всички инструкции преди боядисване - в противен случай може да получите неприятна изненада по-късно.

4. Ако имате побелели кичури, боядисайте цялата си коса

Ако използвате бои върху побелели кичури, често правите грешката да боядисвате цялата си коса до върховете. Проблемът? След това сивите петна изчезват, но общият резултат изглежда неправилен. Това разбира се се дължи на факта, че сивите кичури абсорбират цвета по различен начин от косата в естествения цвят на косата.

5. Без експерименти

Ако резултатът след боядисване на косата е различен от желания, отидете на фризьор. По-добре не се опитвайте сами да спасите прическата, в крайна сметка само ще влошите нещата.

Кога трябва да оставя професионалист да направи косата ми?

Ако имате чувствителен или дори наранен скалп, по-добре е да не боядисвате косата си сами  . Рискът от поява на допълнително дразнене е твърде голям. Между другото, ако страдате от алергия към някоя от съставките на боята или нюанса, също не трябва да боядисвате косата си при никакви обстоятелства. Поради това страдащите от алергии трябва винаги да проучват внимателно опаковката, за да видят дали съдържа вещество, което не понасят. Дори при екстремни промени в цвета, например от тъмно към русо или обратно, винаги се консултирайте с професионалист.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес