Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мързелива туршия без варене

30 ноември 2020, 11:10 часа

Има още време, в което можем да приготвим любимата си туршия у дома. Още от деца сме свикнали зимата да е пълно с буркани, които нашите майки и баби са приготвяли и да слагаме на трапезата си нещо вкусно и домашно направено.

Много хора смятат, че правенето на туршия е сложно и се отказват още преди да са пробвали. Днес ще ви подскажем за една лесна рецепта, която не изисква варене и става за нула време.

Необходими продукти:

(Тук можем да ви споделим, че можете да сложите каквито зеленчуци обичате. Можете да замените някое от нашите предложения с друг любим ваш зеленчук, който сте свикнали да похапвате през зимата.)

- карфиол

- моркови

- зелени чушки

- червени чушки

- зелени домати

- целина

- сол

- захар

- оцет

Как да приготвите:

Хубавото на всяка туршия е, че няма пропорции, които трябва да спазвате, що се отнася до зеленчуците. Можете да сложите повече от това, което обичате най-много. Вие решавате от кое колко да купите и да сложите в бурканите.

За тази туршия ви е нужен голям буркан от 3 л. По този начин дори не се налага да режете зеленчуците, освен карфиола и може би морковите на 2 части. Ако са по-малки, можете да ги оставите и цели.

Преди да сложите зеленчуците обаче, на дъното на всеки буркан слагате 4 с.л. сол, 4 с.л. захар, 4 аспирина и наливате оцет до долния ръб на буркана. След което нареждате и всички зеленчуци, които сте избрали да сложите.

Заливате с вода догоре и затваряте добре с капачки. След което разклащате бурканите и ги оставяте с капачките надолу за една нощ. Сложете вестник под тях, за да видите дали някой от бурканите ще протече през нощта. Ако е така – сложете нова капачка и затворете добре. Ако всичко е наред – можете да прибирате на хладно и след 20-тина дни да опитате какво сте сътворили!

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес