Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъжете с какъв тембър на гласа могат да хипнотизират жените

13 август 2024, 20:27 часа

Един от важните аспекти в общуването с хората и в частност с противоположния пол е гласът. Много мъже го смятат за доста сериозен инструмент, който може да има силата на хипнотично въздействие. И какъв гласов тембър е способен на това?

Възможно най-ниският глас

Звукът на гласа ви може да се хареса на събеседника ви, а в случай на общуване с жена дори да я накара да се влюби във вас. Професор Дейвид Файнбърг от Калифорнийския университет в Лос Анджелис установи това. Той е направил проучване по поръчка на специалисти от американска рекламна агенция.

Основната задача е да се намерят мъжки гласове с тембър, на който жените биха се доверили най-много. Професорът предоставя на клиента данни, че доста нисък глас се приема инстинктивно от всяка жена като най-привлекателен. И това се дължи на факта, че мъжете с подобен тембър естествено имат високи нива на тестостерон. И този полов хормон показва добрите сексуални способности на неговия собственик, което означава, че има големи шансове бързо да стане баща.

И все пак професор Файнберг отбеляза, че не всички жени са готови да се доверят на мъж с много нисък тембър на гласа. Те също подсъзнателно осъзнават, че човек с такива данни най-вероятно иска да постигне послушание и усърдие, но едва ли мечтае да направи жената щастлива.

Преимуществото на ниския глас при мъжете

Кадифен баритон

Опитните специалисти знаят много добре, че жените обожават мъжете с нисък глас, но в същото време и тези, в чиито темброви възможности доминират кадифени нотки. И американски психолози от колежа Олбрайт, разположен в Пенсилвания, обърнаха внимание на този аспект. В своето изследване те записаха, че в компанията на непозната красива дама самотните господа понижават гласа си възможно най-много, за да привлекат вниманието й, но в същото време се опитват да придадат на тембъра мек звук.

Подобна точка е забелязана от френския математик и изследовател на гласообразуването Раул Хюсон. В началото на миналия век ученият стига до извода, че музикално красивата работа на човешките гласови гънки се осъществява от действието на нервни импулси, идващи от мозъчната кора към гласовите мускули. Този френски автор на теорията за неврохронаксиалното гласообразуване смята кадифения баритон за най-„звучащия“ тембър.

И както установи Раул Хюсън, такъв глас не зависи от нивото на половия хормон тестостерон, а единствено от умствената дейност на мъжа и неговия начин на общуване. Изследователят пише, че всеки може да се влюби в такъв глас, дори звучи омагьосващо.

Оказва се, че умните мъже с правилния кадифен баритон могат да хипнотизират почти всяка жена.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес