Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъж с пола, или как една жена-шеф може да запази женствеността си и мира в семейството

18 декември 2021, 10:30 часа

Сигурно неведнъж сте се запитвали как една жена може да остане на страната на красивата половина на човечеството, дори и ако работи като шеф и управлява свят от мъже на работното си място. Експерти разкриват алгоритъма за оцеляване на жената, принудена да живее по мъжки правила.

Размяна на роли

Често успешните бизнес дами се провалят в семейството или в опит да уредят личния си живот, показвайки едно и също поведение както на работа, така и извън бизнес пространството. Наложените стереотипи за силната жена и невероятното натоварване я лишават от щастието да бъде любима съпруга и майка, подчертавайки нейните кариерни интереси.

В този случай психолозите препоръчват не само да следвате правилата на тежката мъжка игра, но и да запазите вътрешното си „аз“, чиято основна тайна е способността ясно да превключвате от един вид дейност към друг, от състоянието на „ мъж с пола” на домашна принцеса.

Имате нужда от гъвкавост при смяна на ролите. Всяка жена е актриса и това умение може да помогне за поддържането на здрави отношения в семейството.

Способността за превключване е необходимото оръжие в борбата за тяхната идентичност - естествената женственост. Експертите препоръчват на дамите, които са успешни в бизнеса, след края на работния ден да не прибират недовършеното вкъщи, забравяйки между другото и за бизнес преговорите.

За да превключите по-лесно от мъжка в женска роля, можете да прибегнете до малък трик, да се поглезите, например с масаж, спа процедура, да отделите време за спорт, йога или медитация. И едва след тази преходен вид дейност се приберете вкъщи, където ще трябва да опитате да "включите" режима за възстановяване на енергията и да преминете към ролята на момиче, защитавайки този свят от външни намеси.

Върнете на мъжете правата им

В някои семейства, където партньорката е шефка, мъжете често стават толкова безсилни, че вече не могат да носят отговорност дори и за свободното си време. За да избегне инфантилизацията на любимия човек, за да не го превърне в пълнолетно дете, силната жена трябва да прояви мъдрост и да остави за него „острови“ в семейния живот, където той може да доминира, да се грижи и да отговаря за тях.

Например, когато кани дамата си на различни концерти и изложби, тя трябва да го последва, без да задава въпроси къде и с каква цел отивате някъде. Вашето любопитство в този случай може да го демотивира и напълно да го обезкуражи да ви ухажва, като убие и вашата женственост.

Гардероб

Изборът на гардероб и облекло оказва значително влияние върху нас, като в този случай ни напомня за ролите ни. Ето защо, по-добре е да демонстрирате строг делови костюм на подчинените и да спестите копринените халати, късите шорти и розови чехли за вашия любящ съпруг.

Колкото по-голяма е разликата в стила, толкова по-лесно ще бъде превключването между ролите.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес