Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Модните тенденции, които се върнаха от миналото и защо

21 май 2024, 20:15 часа

Цикличният характер на модата показва, че няма нужда да бързате да се отървете от старите неща. Може би след няколко години те отново ще станат актуални и ще можете да изглеждате модерно, като спестявате от покупки.

Клош панталон

Тези панталони се отличават с това, че прилягат плътно или свободно около краката приблизително до коляното и постепенно се разширяват надолу. Този модел подчертава бедрата и в същото време осигурява комфорт. Успехът му през последните години се дължи на ретро тенденцията и желанието за разнообразяване на дънковия гардероб.

Най-новите вечерни модни тенденции за сезон пролет/лято 2024

Пачуърк

Пачуърк е техника за създаване на продукт от остатъци. Първите предмети, направени в този стил, са открити в древни времена.

Използвайки техниката пачуърк, можете да създавате уникални неща, като избирате сами всяко парче плат. Сега пачуърк се свързва с еко тенденцията; изглежда ярко и необичайно. Облекло в този стил можете да видите на шоутата на мнозина модни къщи.

Корсет

В наши дни корсетната форма е запазена в сватбената мода. Сега той е предназначен не за стягане на фигурата, а за подчертаване на талията и гърдите. Корсетите се превърнаха в тенденция през последните години, но сега те забележимо се трансформираха. Отделните им елементи се използват за създаване на топове, рокли и блузи. В днешно време най-често се среща под формата на горнище с корсет и може да се комбинира със спортно и ежедневно облекло.

Основни модни тенденции за лято 2024: Какво да облечем, за да изглеждаме стилно?

Плетена жилетка

Изглеждаше, че модата на жилетките остана през 2010-те, но сега те отново са модерни. Ако в началото те се върнаха на модните подиуми под формата на къси, големи модели с големи копчета, носталгията по 2000-те изигра роля и прилепналите стилове отново се върна. Тънките жилетки с малки копчета се носят с дълги ръкави, ризи и кроп топове.

Тази тенденция показа, че жилетката е незаслужено забравена, защото може да се комбинира с повечето дрехи в гардероба. А разнообразието от модели ви позволява да създавате по-интересни комбинации за всеки ден.

Класически жилетки

Преди това те бяха носени само от бизнес жени, офис служители и ученички. В днешно време жилетките се комбинират не само с класическо облекло, но и с дънки, карго панталони и се носят на голо тяло.

Класическият елек е със сатенен гръб, няколко копчета, а деколтето може да е с различна дълбочина. Сега можете да намерите скъсени, удължени, класически, плътно прилепнали, свободни модели. Популярността им в момента може да се обясни с връщането на тенденциите от 2000-те години, както и с желанието да експериментирате и да преразгледате отношението към класическите неща

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес