Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Модните грешки, които визуално ще ви направят по-дебели

14 май 2024, 21:11 часа

Светът на модата често ни предлага страхотни тенденции, но те не винаги отчитат индивидуалните особености на нашите фигури. В резултат дори най-стилните артикули могат да доведат до неправилни акценти и да нарушат пропорциите. Нека поговорим за десет модни грешки, които могат да се случат на всеки от нас и как да ги избегнем.

1. ¾ панталон. Скъсените панталони могат да бъдат модерни, но дължината ¾ често нарушава пропорциите на фигурата. Те могат да създадат илюзията за по-пълни бедра и да направят краката ви да изглеждат по-къси, особено ако завършват точно под средата на прасеца.

5 пролетни модни тенденции за април и май, с които ще сте оригинални

2. Желанието да се скрие фигурата. Носенето на твърде обемисти неща в опит да скриете фигурата си често има обратен ефект. Големите качулки могат да ви накарат да изглеждате страхотно; по-добре е да подчертаете силните си страни, отколкото да скриете недостатъците си.

3. Прекалена стегнатост. Твърде тесните дрехи подчертават всички недостатъци на фигурата ви. По-добре е да изберете артикули с размер по-големи и да отговарят на формата на тялото ви, отколкото да страдате от малки размери.

4. Овърсайз + овърсайз. Носенето на две широки дрехи едновременно може да ви накара да изглеждате по-големи. По-добре е да комбинирате свободна кройка с вталена, за да запазите пропорциите.

5. Панталон с принт. Панталоните с ярки щампи могат да придадат обем на вашата фигура. Ако не искате това, по-добре изберете спокойни цветове или ненатрапчиви шарки.

Ако сте от нисичките жени - какви дрехи задължително да носите!

6. Прекомерно наслояване. Подреждането на дрехите ви на слоеве може да бъде стилно, но твърде много обем може да добави излишни килограми. По-добре е да комбинирате един обемен артикул с втален.

7. Грешен размер сутиен. Неправилно избраният сутиен може да изкриви силуета ви и да повлияе на това как ви стоят дрехите. Избирайте внимателно бельото си.

8. Затворена зона на врата. Водолазките и високите яки могат да скъсят шията и да създадат дисбаланс в пропорциите. По-добре е да изберете отворени деколтета, които ще подчертаят хармонията на фигурата.

9. Полите с грешна дължина. Носенето на поли с неподходяща дължина може да наруши пропорциите на вашата фигура. Изберете дължина, която отговаря на вашия ръст и форма.

10. Некачествен трикотаж. Материалите с лошо качество могат да подчертаят недостатъците на фигурата и да придадат обем. Изберете висококачествени материи, които подчертават фигурата ви по красив и удобен начин.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес