Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Модни прически за жени над 50 години

13 септември 2023, 21:26 часа

Прическите за жени над 50-годишна възраст са изминали дълъг път през годините. Но кой е казал, че косата трябва да стане скучна с възрастта? 50 вече е новото 30, защо да не изберете съответна визия?

Вълни с централен „път“

Има ли по-добри примери за подражание от любимите екранни знаменитости? Те винаги знаят как да накарат недостатъците си да работят за външния им вид, пък и как да извадят наяве най-добрите си черти. А начинът, по който Мишел Пфайфър подчертава своята красота с косата си, е най-яркият пример. Кой би помислил, че вълните на косата, разделени по средата, могат да създадат такъв възхитителен ефект, който да подхожда толкова добре на лицето?

Прическа с пуснати къдрици

Има ли някой, който да не е очарован от завидната обемна грива на Салма Хайек. Тази дама винаги е олицетворявала горещ, огнен характер, а косата й е връхната точка в образа. За да завърши изцяло женствената визия, актрисата оставя няколко къдрици отпред, които леко рамкират лицето й. В резултат тя винаги се озовава в центъра на вниманието.

Прическите които ни карат да изглеждаме по-стари

Прическа с дълбока странична пътека и меки вълни

Фината коса на Джоди Фостър никога не я разочарова - тя знае как да я стилизира по правилния начин. В разцвета на кариерата си обичаше да прави популярни форми на класически боб. Днес предпочита златната среда между дълга и къса коса. Въпреки своята простота, тази прическа подхожда не само на лицето, но и на нейния тип коса. Страничната пътека придава на прическата балансиран, обемен вид, докато вълните създават жив завършек.

Странични плажни вълни

Косата на Джулия Робъртс не стои на едно място: тя неведнъж експериментира с цвета и дължината й. Въпреки, че винаги е била натуралист, сега тя излезе от обичайния си образ и боядиса косата си руса. Светлият, младежки цвят на косата и леките плажни вълни образуват един наистина особен дует.

Буфан

Ако смятате, че прекалено разхвърляният стил е само за тийнейджъри, Наоми Уотс доказва, че грешите. Честно казано, добавянето на малко безпорядък е ключът към това да направите външния си вид наистина перфектен и, най-важното, жив! Нейният класически вечерен грим и разхвърляната разрошена прическа създават съвременно усещане. Носенето на разхвърляни прически е вашият ас в ръкава; да изглеждаш просто, но значимо винаги е победа.

Пригладена назад пикси

Тилда Суинтън е от малкото актриси, които доказват, че една жена може да става все по-красива с времето – стига да поиска. Тази дама е пълна с изненади и експерименти, затова не е изненадващо, че днес носи дълга пикси. Така добавя обем към образа си, като по този начин балансира чертите на лицето.

Лято 2023: Коя е най-модерната къса прическа за жена ?

Холивудски вълни

Изглежда, че Мадона винаги ще бъде законодателка в модата. Наред със скандалните й прически от 80-те и 90-те години, най-новите също заслужават да бъдат забелязани. Въпреки факта, че много жени си представят шикозна и дълга вълниста грива, когато си помислят за фразата „холивудски вълни", Мадона доказва, че този стил няма граници. Меките вълни не само рамкират лицето й, но и подчертават момичешкия й тоалет – така, че не е чудно, ако видите тази прическа сред късите фризури за жени над 60: тя просто не е подвластна на възраст!

Ниска конска опашка с дълъг бретон

При дамите с квадратно лице Сандра Бълок е истински пример за подражание. С доста изпъкнала челюст, актрисата успява да я смекчи с правилните прически и да създаде абсолютно хармонична визия. Този път всичко е просто и лесно. Но красотата на дългата конска опашка и рамкиращия лицето бретон е достатъчна, за да постигнете най-добър резултат.

Въобще, когато избирате прически за жени над 50 години, не забравяйте едно просто правило: простотата никога не се проваля!

Любомир Атанасов
Любомир Атанасов Отговорен редактор
Новините днес